Odd Arne Brekne nummer ti i World Cup

Rifleskytteren Odd Arne Brekne var ett fattig poeng fra finaleplass da han ble nummer ti på 50 meter helmatch på avslutningsdagen av World Cup i München.

– Hvis jeg hadde gjort jobben min godt nok hadde jeg vært i finalen. At det mangler bare ett poeng betyr fint lite. I dag var jeg ikke god nok, sa en alltid like nøktern Odd Arne Brekne etter skyting. Han endte på 1176 poeng etter å ha tapt tre poeng på de siste fire skuddene i stående stilling.

Simon Kolstad Claussen og Ole-Kristian Bryhn hadde også mulighet til finaleplass etter knestående og liggende, men fikk det tungt på de siste 40 skuddene på stå. Claussen ble nummer 31 med 1167 poeng og Bryhn nummer 37 med 1165 poeng. Russiske Sergey Kamenskiy tangerte verdensrekorden i stevnet med 1186 poeng.

I gårsdagens eliminering skjøt junioren Henrik Larsen som såkalt MQS utenfor konkurranse og oppnådde 1174 poeng. Det er norsk juniorrekord på unggutten fra Mysen, som debuterte på seniornivå internasjonalt i München.

På 10 meter luftpistol tirsdag hang Aina Sandstøl meget godt med etter 30 av 40 skudd med 285 poeng, men fikk kjenne på trykket mot slutten. Det ble 375 poeng og 62.plass i en konkurranse der finalegrensa gikk på 384 poeng. Gunn Heidi Sønsterud Haugen ble nummer 75 med 371 poeng og Siv Marit Løvhaug nummer 81 med 370 poeng.

På herrenes luftpistoløvelse mandag var Pål Hembre beste norske skytter med 566 poeng på 83.plass. Morgan Bunes med 565 poeng på 90.plass og debutanten Ole-Harald Aas nummer 103 med 561 poeng. Finalgrensa her gikk på 582 poeng.

På 50 meter halvmatch mandag var Sina Busk best av de norske på 21.plass med 583 poeng. Den samme poengsummen hadde Malin Westerheim på 24.plass. Det var tre poeng bak finalegrensa for de norske jentene. May Elisabeth Nordahl ble nummer 67 med 571 poeng. Dagen før tangerte Sina Busk norgesrekorden med 587 poeng i elimineringen.

World Cup München er over for denne gang og Norge endte opp med en 2.plass på Stian Bogar på 50 meter rifle liggende og 4.plass og Norgesrekord på Malin Westerheim på 10 meter luftrifle. 750 skyttere fra 80 nasjoner deltok i den største World Cup-konkurransen for året med alle verdens beste skyttere samlet.

– World Cup München har vært oppløftende for Skytterlandslaget. Vi er en liten nasjon som ypper oss med stormaktene i den internasjonale skytingen. Norgesrekord på begge de to kvinneøvelsene på rifle, pallplass for Stian Bogar og god skyting av flere rifleskyttere også på herresiden, samt periodevis god skyting også på pistolbanen, tar vi med oss videre på vår vei mot Tokyo i 2020, sier sportssjef Tor Idar Aune.