Lerdue

Nordisk trap i nordlige omgivelser

Midtnattssol, vakker natur, hyggelig befolkning og et flott baneanlegg. NM i nordisk trap er i gang i vakre Alta!

Tid for NM lerdue og pistol

Sommermånedene er NM-tid for pistol- og lerdueskytterne, og det starter for alvor kommende helg med NM Nordisk Trap i Alta og NM Spesialfelt på Mysen.

Siste uttak til EM

15 rifle- og lerdueskyttere er de siste som blir tatt ut til EM i skyting i Baku.

Lerdue GrenbildeHva er lerdueskyting?

Lerdueskytingen startet opprinnelig i jaktmiljøer i Sentral-Europa med konkurranseskyting mot levende duer. I 1963 ble denne formen for skyting forbudt i internasjonal konkurranse. Duene ble erstattet av lerduer som slynges ut av kastemaskiner.

Internasjonalt konkurreres det innenfor tre olympiske øvelser; Olympisk Trap (OL-trap), Dobbelt trap og Skeet. Nasjonalt og nordisk konkurreres det også i øvelsen Nordisk trap

Andre former for lerdueskyting finnes også, flere av disse er organisert internasjonalt i Fédération Internationale de Tir aux Armes Sportives de Chasse (FITASC) der Norges Skytterforbund er medlem. I Norge konkurreres det i FITASC-øvelsene Compak Sporting og Sporting.

Lerdueskyting anses ikke som presisjonsøvelser sammenlignet med f.eks rifleskyting, men det settes store krav til kroppsrytme, konsentrasjon og reaksjonsevne.

Vil du begynne med lerdueskyting?

Det finnes lerdueklubber over hele landet, som enten drives med NSFs programmer eller jegerprogrammer. Kontakt en klubb i ditt nærmiljø eller kretsen, så kan de hjelpe deg med å komme i gang. Listene med kontaktinformasjon til klubber og kretser finner du her!