Lerdue

Rolig og konstruktivt forbundsting

Håvard Larsen tar over president-klubba fra Jan Tore Berg-Knutsen etter Norges Skytterforbunds ting, som ble avholdt på Fornebu i Bærum i helga.

Nytt våpenamnesti

Fra 1. mars til 31. mai har politiet innført våpenamnesti. Det betyr at du kan levere inn uregistrerte våpen uten å risikere straff for brudd på våpenloven.

Sju skeetskyttere til WC

Norges Skytterforbund har tatt ut sju skeetskyttere til World Cup på Kypros i mai. Samtidig presenteres også uttakskriterier og uttaksstevner for kvalifisering til EM og VM i skeet.

Lerdue GrenbildeHva er lerdueskyting?

Lerdueskytingen startet opprinnelig i jaktmiljøer i Sentral-Europa med konkurranseskyting mot levende duer. I 1963 ble denne formen for skyting forbudt i internasjonal konkurranse. Duene ble erstattet av lerduer som slynges ut av kastemaskiner.

Internasjonalt konkurreres det innenfor tre olympiske øvelser; Olympisk Trap (OL-trap), Dobbelt trap og Skeet. Nasjonalt og nordisk konkurreres det også i øvelsen Nordisk trap

Andre former for lerdueskyting finnes også, flere av disse er organisert internasjonalt i Fédération Internationale de Tir aux Armes Sportives de Chasse (FITASC) der Norges Skytterforbund er medlem. I Norge konkurreres det i FITASC-øvelsene Compak Sporting og Sporting.

Lerdueskyting anses ikke som presisjonsøvelser sammenlignet med f.eks rifleskyting, men det settes store krav til kroppsrytme, konsentrasjon og reaksjonsevne.

Vil du begynne med lerdueskyting?

Det finnes lerdueklubber over hele landet, som enten drives med NSFs programmer eller jegerprogrammer. Kontakt en klubb i ditt nærmiljø eller kretsen, så kan de hjelpe deg med å komme i gang. Listene med kontaktinformasjon til klubber og kretser finner du her!