Viltmål

EM Skyting starter onsdag

Vintersesongen er på hell og skyttersesongen braker løs med EM Luftvåpen for Skytterlandslaget denne uka. Onsdag skyter de første norske skytterne i Maribor.

Nytt våpenamnesti

Fra 1. mars til 31. mai har politiet innført våpenamnesti. Det betyr at du kan levere inn uregistrerte våpen uten å risikere straff for brudd på våpenloven.

Skytterlandslaget

Norges Skytterforbund har for første gang samlet all toppidrettssatsing foran årets sesong. 60 skyttere er plukket ut på Skytterlandslaget 2017.

viltmalHva er viltmålskyting?

Viltmålskyting foregår ute og inne, men for det meste utendørs. Dette er en gren både for jegere og for de utøvere som en ønsker en konkurransepreget idrett.

Det skytes mot blink- og dyrefigurskive som beveger seg mellom to skanser, horisontalt. Man skyter med rifle, og kikkertsikte er tillatt i alle disipliner.

Norge har utmerket seg også i denne fagretningen. Det er vel ingen som har glemt Tor Heiestads OL-gull i Seol? I tillegg har har han hatt flere fremragene resultater i EM og VM.

Hjorteskyting er den eldste viltmåldisiplinen her i landet. Den blir ofte praktisert som en del av treningen før jaktsesongen. Det er jegerne som dominerer i konkurransene.

Vil du begynne med viltmålskyting?

Dersom du ønsker å begynne med viltmålskyting, bør du kontakte en klubb i lokalmiljøet ditt eller kretsen din. Oversikt over klubber og kretser finner du her!