Viltmål

Rolig og konstruktivt forbundsting

Håvard Larsen tar over president-klubba fra Jan Tore Berg-Knutsen etter Norges Skytterforbunds ting, som ble avholdt på Fornebu i Bærum i helga.

NM 10m viltmål

I helga ble NM 10m viltmål avholdt på Kolsås med Bærum JFF…

EM Skyting starter onsdag

Vintersesongen er på hell og skyttersesongen braker løs med EM Luftvåpen for Skytterlandslaget denne uka. Onsdag skyter de første norske skytterne i Maribor.

viltmalHva er viltmålskyting?

Viltmålskyting foregår ute og inne, men for det meste utendørs. Dette er en gren både for jegere og for de utøvere som en ønsker en konkurransepreget idrett.

Det skytes mot blink- og dyrefigurskive som beveger seg mellom to skanser, horisontalt. Man skyter med rifle, og kikkertsikte er tillatt i alle disipliner.

Norge har utmerket seg også i denne fagretningen. Det er vel ingen som har glemt Tor Heiestads OL-gull i Seol? I tillegg har har han hatt flere fremragene resultater i EM og VM.

Hjorteskyting er den eldste viltmåldisiplinen her i landet. Den blir ofte praktisert som en del av treningen før jaktsesongen. Det er jegerne som dominerer i konkurransene.

Vil du begynne med viltmålskyting?

Dersom du ønsker å begynne med viltmålskyting, bør du kontakte en klubb i lokalmiljøet ditt eller kretsen din. Oversikt over klubber og kretser finner du her!