P22 – Tar du utfordringen?

I mars er det 1 år igjen til EM 2022 på 10 meter i Vikingskipet. Vi markerer dette ved å legge konkurranse inn i treningen og inviterer alle i pistol-, rifle- og viltmålskyttere til å skyte 22 konkurranser på 22 dager fra 6. til 27.mars. Tar du utfordringen?

Når altfor mye handler om korona er det viktig å finne noe annet å bry seg om, snakke om og tenke på. I mars blir prosjektet P22 sentrum for aktiviteten til skytterne i EM-øvelsene på hjemmebane neste år.

Noen dager settes det opp doble konkurranser og vi tar hensyn til hva som er mulig for den enkelte skytter og de enkelte grener. Det gir noen konkurransefrie dager for de aller fleste, men utfordringen vi gir deg som skytter er likevel større enn du har møtt noen gang. Makter du å holde trykket oppe i 22 dager?

44 konkurranser for ELITE
Og for de med det beste utgangspunktet til å gjennomføre et så tett konkurranseprogram, så blir utfordringen enda større. De fleste av ELITE-skytterne i rifle på Skytterlandslaget satser fulltid på idretten sin. De inviteres inn til å konkurrere hver eneste dag og her dobler vi antall konkurranser til 44 i tallet, inklusivt finaler.

Målet er å oppnå utvikling og trivsel. Det skal være utfordrende og samlende for Skytterlandslaget og for alle andre som tar utfordringen. Og vi skal komme hele og sterke ut av det. Når alt er over så går vi alle inn i en herlig lang påskeferie for å samle krefter igjen.

Og husk; her velger du selv hvor mange konkurranser du ønsker å delta i. Alene eller sammen med trener finner du ut hva som er riktig antall konkurranser. Her skal ingen presses for dette er bare et tilbud om å prøve noe annet.

Skytes på hjemmebane
P22 skytes der du bor eller der du vil og kan innenfor koronareglene. Alle på Skytterlandslaget er definert innenfor unntaket toppidretten har for koronareglene og har mulighet til å trene mer eller mindre som normalt. Og vi håper også mange utenfor landslaget får mulighet til å legge konkurranse inn i sin trening uansett hvor de bor i landet, men her er det viktig å følge både nasjonale og lokale retningslinjer og regler i koronatida.

P22 blir vurderingsstevner
Toppidrettskomiteen har godkjent at prestasjoner og resultater i P22 blir en del av avgjørelsene for uttak til WC, EM, VM, OL og PL i 2021. Se publiserte endrede uttakskriterier på skyting.no. Dette er de overordnede vurderingskriterier for kommende internasjonal representasjon:

 • Internasjonale resultater i sesongen 2019, 2020 og 2021
 • Prestasjoner og resultater i gjennomførte vurderingsstevner for 2021
 • Satsing og utvikling så langt i sesongen 2021
 • Prestasjoner og resultater i Prosjekt 22 (P22) med hovedvekt på
  • Vurdering av utøvers enkeltresultater
  • Vurdering av utøvers jevnhet i alle gjennomførte konkurranser
  • Vurdering av utøvers utvikling

Det forutsettes at utøvere prioriterer P22 og benytter konkurransene som en mulighet til å vise seg fram. P22 gjennomføres på hjemmebane og det må tas hensyn til arena og konkurranseforhold i vurdering av prestasjoner og resultater.

Viktigst er at du selv som skytter får muligheten til å kjenne på konkurransefølelsen og måle deg selv, nå som stort sett alt annet av konkurranser ikke gjennomføres.

Konkurranser
Det skytes samme konkurranseprogram som i kvalifisering i internasjonale konkurranser i alle øvelser. Det kan skytes på både elektroniske skiver og pappskiver, hvis ikke elektroniske skiver er tilgjengelig. Det må skytes på oppgitt avstand 10 eller 50 meter. Skyting på Scatt er ikke tillatt.

Det forventes at deltakere benytter P22 til konkurransetrening og at forberedelse, gjennomføring og etterarbeid er likt det man ville hatt i et viktig stevne som NM, EM eller lignende.  Vi skal altså trene på å bli bedre til å skyte konkurranser.

Hvem kan delta?
Selv om P22 er i regi av Skytterlandslaget og spesielt lagt til rette for våre toppskyttere, kan alle delta i P22 i enten junior- eller seniorklassen. Det gjelder også skyttere under junioralder, så lenge juniorprogram skytes.

Alle skyttere må ha person som kan bevitne at konkurranse er gjennomført etter reglement og at resultat er oppgitt riktig. Dette er et tillitsbasert konsept der alle må opptre ærlig. Ved juks eller forsøk på juks i konkurransegjennomføring eller innsending av resultat, blir utøver fjernet fra P22 og ikke være aktuell for framtidig representasjon på Skytterlandslaget.

 • Mail med resultat sendes til tori @ skyting.no innen klokken 22:00 på konkurransedag. Mail mottatt etter 22:00 blir ikke medregnet.
 • Send inn BILDE av monitor, utskrift av gravkort eller skive med samlet resultat. Der flere skyter samtidig er utskrift av samlet resultatliste å foretrekke.
 • I mailen skal følgende oppgis
  • Navn og mobilnummer på skytter
  • Øvelse
  • Sted for skyting
  • Dato og klokkeslett for start konkurranse
  • Resultat
  • Navn og mobilnummer på vitne

Premiering
Det blir god premiering hele veien hver dag i P22 for enkeltprestasjoner og resultater, for samlede resultater og det i både senior og junior, kvinner og menn. Alle resultater og all premiering presenteres daglig på nettsidene og Facebooksidene til Norges Skytterforbund.

Endelig premieoppsett presenteres senere.

Program
Det er tatt hensyn til de muligheter som finnes for å gjennomføre konkurranser i de ulike øvelser og grener.

Pistol
Konkurranser kun på 10 meter, fordi tilgjengelighet på 25 meter ikke er god nok totalt sett. Ingen finaler da skyttere er spredt over hele landet. 22 konkurranser totalt.

Pistol Para
Konkurranser kun på 10 meter, fordi tilgjengelighet på 25 meter ikke er god nok totalt sett. Ingen finaler da skyttere er spredt over hele landet. 22 konkurranser for hvert kjønn på 10 meter. P1 er menn og P2 er kvinner.

Rifle
Konkurranser både 10 og 50 meter. Ingen finaler da skyttere er spredt over hele landet. 22 konkurranser totalt.

Rifle ELITE
Kun for de 8 rifleskytterne i OL-grener på ELITE og ELITE+. De 22 konkurransene i rifle på 10 og 50 meter danner grunnlaget. I tillegg ytterligere konkurranser og finaler, fordi skytterne har mulighet til dette i sitt treningsopplegg der de samles ukentlig. Totalt 44 konkurranser.

Rifle Para
Konkurranser både 10 og 50 meter. Ingen finaler da skyttere er spredt over hele landet. 44 konkurranser totalt fordelt på SH1, SH2 og VI.

Rifle Viltmål
Konkurranser på 10 meter i to øvelser. Åpning for finalekonkurranser fordi gruppen utøvere kan være mulig å få samlet. 22 konkurranser totalt.