Åpnet med 4.plass i Kuwait

Det ble en god åpning for den norske troppen i Kuwait Grand Prix. Øyvind Solbrekken Flatla ble nummer fire i finalen på 10 meter luftrifle.

I utslagningsskytingen i finalen kjempet Solbrekken Flatla seg videre med bare ett tidels poengs margin ned til 5.plassen. I kampen om å komme inn på pallen var tidelene mot nordmannen, han var til slutt bare 0,2 poeng fra å kjempe om pallplassene og pengepremiene som tilfaller de tre beste i denne konkurransen.

Øyvind Solbrekken Flatla fikk sin mesterskapsdebut som senior så sent som i september under VM i Granada. Det endte uten suksess, men han fikk viktig læring som han har tatt godt vare på. Helt uten respekt var han gnistrende god under dagens kvalifisering og skjøt også opp mot sitt beste i finalen.

Solbrekken Flatla ble nummer tre i kvalifiseringen med 623,0 poeng, godt innenfor finalegrensa på 618,9.  Den tidligere europamester på luft og VM-kongen fra 2010, ungarske Peter Sidi, var suverent best med 629,4 poeng. Odd Arne Brekne ble nummer 15 med 615,1, Ole Kristian Bryhn og Simon Kolstad Claussen nummer 19 og 20 med 613,8 og 613,7 poeng.

Både Brekne og Bryhn, og delvis Claussen hadde finale innenfor rekkevidde halvveis, men tapte for mye poeng mot slutten.

Kuwait Grand Prix 2015 – 10 meter luftrifle herrer – FINALE
1              Peter Sidi, HUN
2              Yuriy Yurkov, KAZ
3              Nemanja Mirosavljev, SRB
4              Øyvind Solbrekken Flatla, NOR
5              Toshikazy Yamashita, JPN
6              Muhammad Nasir Khan, MAS
7              Hel Baki Abdullah, BAN
8              Stevan Pletikosic, SRB

Kvalifisering
1. Peter Sidi, HUN 629,4
2. Stevan Pletikosic, SRB 624,8
3. Øyvind Solbrekken Flatla, NOR 623,0

Øvrige norske
15. Odd Arne Brekne, NOR 615,1
19. Ole Kristian Bryhn, NOR 613,8
20. Simon Kolstad Claussen, NOR 613,7

Kuwait Grand Prix fortsetter tirsdag med 10 meter luftrifle kvinner og 50 meter 60 skudd liggende herrer.  Konkurransene kan følges hos SIUS: http://results.sius.com/Events.aspx?Championship=71cc75fa-cabb-4f53-a965-ce414315099a.

May Elisabeth Nordahl, Eline Skovli Utne og Siw Anita Dramstad er de norske kvinnelige utøverne, mens Ole Kristian Bryhn, Stian Bogar, Odd Arne Brekne og Simon Kolstad Claussen skyter herrenes liggendeskyting.