Paraskyting – Skyting for hørselshemmede

Alle skyttere med hørselsnedsettelser kan trene med samme utstyr, og samme programmer som andre skyttere. Man finner sammen måter å kommunisere kommandoer på standplass, slik at det fungerer fint også på standplass. Vi har noen meriterte utøvere som har vunnet medaljer i Deaflympics, og trener i klubb på lik linje med alle andre. Dette er et flott tilbud for de som ønsker å være en del av skyttermiljøet!

Nasjonalt skyter skyttere med hørselsnedsettelser i ordinære klasser, dermed er det ikke behov for klassifisering for å delta på konkurranser nasjonalt. Internasjonalt er det derimot egne klasser, og skyttere må ha klassifisering for å delta på disse konkurransene.

Klassifisering for skyttere med hørselsnedsettelser:
I henhold til reglementet rundt utøvere, er det en grense på at hørselnedsettelsen minst skal være på 55 desibel på det beste øret. Dersom det skal være aktuelt for hørselstest, ta kontakt med integreringskonsulenten for mer informasjon om dette.

Dersom du vil lese mer døveidrett, finner du nyttige lenker her:

Er det noen videre spørsmål knyttet til skyting for hørselshemmede er det bare å ta kontakt med NSFs integreringskonsulent Gyda Winther på e-post gyda.winther @ skyting.no.