Paraskyting – Skyting for hørselshemmede

Skyttere med hørselshemminger i Norges Skytterforbund:
Med bakgrunn i Deaflympics som skal arrangeres i Brasilia, Brasil i desember 2021 ønsker Norges Skytterforbund og starte en kartleggingsprosess av våre skyttere med hørselshemmede. Dette både med tanke på representasjon under mesterskapet, men også det generelle tilbudet til hørselshemmede i forbundet.

Per nå har vi dessverre lite oversikt over antall skyttere, men det er fullt mulig å se på mulighetene for å finne et tilbud dersom du ønsker å prøve/starte med skyting. Norske skyttere har lang tradisjon med å delta på ISCH Hannover, som er et stort internasjonalt stevne i Tyskland. Dette er også åpent for skyttere med hørselshemminger.

I Norges Skytterforbund, kan skyttere med hørselsnedsettelser trene med samme utstyr, og samme programmer som andre skyttere. Man finner måter å kommunisere kommandoer på standplass, slik at det fungerer fint også på standplass. Vi har noen meriterte utøvere som har vunnet medaljer i Deaflympics, og trener i klubb på lik linje med alle andre. Dette er et flott tilbud for de som ønsker å være en del av skyttermiljøet!

Klassifisering for skyttere med hørselsnedsettelser:
I henhold til reglementet rundt utøvere, er det en grense på at hørselnedsettelsen minst skal være på 55 desibel på det beste øret. Dersom det skal være aktuelt for hørselstest, ta kontakt med integreringskonsulenten for mer informasjon om dette.

Dersom du vil lese mer døveidrett, finner du nyttige lenker her:

Er det noen videre spørsmål knyttet til skyting for hørselshemmede eller Deaflympics er det bare å ta kontakt med NSFs integreringskonsulent Gyda Winther på e-post gyda.winther @ skyting.no.