Skytternyttarkivet

Norges Skytterforbund har i samarbeid med Nasjonalbiblioteket digitalisert alle utgavene av Skytternytt som er utgitt og du kan lese og søke deg gjennom alle bladene på nett – helt gratis!

Skytternytt har siden 70-tallet blitt jevnlig distribuert til alle Norges Skytterforbunds medlemmer. Medlemsbladet har gjennom tidene vært innom flere ulike format og ikke minst en rivende teknisk utvikling. Men bladet har alltid dekket både stort og smått i Skytter-Norge, alt fra lokale stevner til NM, VM og ikke minst norsk OL-deltakelse, i tillegg til jevnlige leserinnlegg, faste spalter og øvrige reportasjer om hva som rører seg blant norske skyttere.

I det hele tatt er store deler av Norges Skytterforbunds historie godt ivaretatt gjennom Skytternytt. Derfor har vi i tett samarbeid med Nasjonalbiblioteket digitalisert alle Skytternytt som noen gang er utgitt og valgt å gjøre dem tilgjengelig for absolutt alle – helt gratis!

Kanskje er du interessert i å gjenoppleve gode, gamle idrettsøyeblikk? Eller kanskje du vil dobbeltsjekke akkurat hvem som tok førsteplass i det Øst-Tyske mesterskapet på luft i 1984?

Nå som hele Skytternytts arkiv er digitalisert og samlet på ett sted er det lettere enn noen gang å lese seg gjennom NSFs historie og finne ut av dette. En annen stor fordel med at arkivet er digitalisert er at man kan foreta konkrete søk, som gjør det lett å finne frem i over 40 år med Skytternytt!

Vi vil gjerne få rette en stor takk alle som har hjulpet oss med å få på plass dette digitale arkivet – både til dem som har funnet frem gamle blader i kjeller eller loft og donert til forbundet, og til Nasjonalbiblioteket for deres innsats med å skanne bladene.

Skulle du finne feil eller mangler i arkivet, så vil vi gjerne høre fra deg så vi kan få rettet det opp! Send oss i så fall en e-post markert «Skytternyttarkivet» til nsf @ skyting.no.

Merknad: Skytternytt ble i en kort periode lagt ned i 1980 til fordel for et medlemsblad som ble gitt ut i samarbeid med Det frivillige skyttervesen i 1981 og 1982. Disse bladene er per nå ikke digitalisert av Nasjonalbiblioteket, men vi håper å få til dette over tid. I 1983 gjenoppstod Skytternytt, og det er fra dette årstallet årgangene i dagens Skytternytt telles fra.