Dopinglisten
Det er World Anti-Doping Agency (WADA) som bestemmer hvilke stoffer og metoder som er forbudt å benytte innen idretten. Forbudte stoffer og metoder blir oppført på dopinglisten. Ved internasjonale konkurranser/arrangementer kan internasjonale særforbund ha særlige regler som gjelder.

Medisinsk fritak
Betablokkere er forbudt i og utenfor konkurranse i skyting. Det finnes unntaksbestemmelser for bruk av betablokkere for norske forhold:

ADN Info om Betablokkere

Unntaksbestemmelser for bruk av betablokkere

Hva kan jeg og mitt idrettslag gjøre?
Antidoping Norge har i samarbeid med NIF et program som heter «Rent Idrettslag». Rent Idrettslag er en enkel måte for idrettslaget å sette fokus på verdiarbeid og antidoping. Rent Idrettslag kan enten gjennomføres på egen hånd gjennom en tre-trinns-prosess på rentidrettslag.no eller ved at Antidoping Norge veileder dere gjennom prosessen med en foredragsholder til stede. En sertifisering som Rent Idrettslag er gyldig i tre år, da må idrettslaget gjennomføre en resertifiseringsprosess.

I 2015 lanserte Antidoping Norge en ny versjon av e-læringsprogrammet «Ren Utøver» for idrettsutøvere, trenere, ledere og deres støtteapparat. Ren Utøver er bygget opp omkring sju utvalgte områder innenfor antidopingarbeidet. Det tar ca. 30 minutter å gjennomføre alle modulene, men det er slett ikke nødvendig å ta alt på en gang. Programmet er et flott utgangspunkt for antidopingundervisning i for eksempel idrettslag eller på skoler.

Når du har fullført alle modulene, vil dette bli registrert og du vil motta et diplom på e-post!

Viktig lenker:

Antidoping Norge

Dopinglisten

Antidoping Norges Regler. Hva er doping? Her finner du mer om regler, praksis og retningslinjer

ISSFs antidoping sider

NIFs lov, Kapittel 12: Bestemmelser om doping