Paraskyting – Tilrettelegging og rekruttering

For utøvere:

Har du lyst til å prøve paraskyting, men er usikker på hvor du skal starte?
Da kan du ta kontakt med Gyda Winther, integreringskonsulent i forbundet å høre hvilke muligheter du har der du bor. Dette er ikke forpliktende, og er kun et tilbud for at du kan utforske tilbudene du har mulighet til å delta på. Dermed trenger du ikke å ta kontakt direkte med klubb selv, dersom dette ikke er ønskelig.

Dersom du selv ønsker å ta kontakt med nærmeste klubb,  kan du selv finne klubben som er nærmest deg. Dette kan du gjøre ved å gå inn på din skytterkrets, og videre trykke «klubb i din krets» i menyen til høyre. Om du ikke finner en klubb i ditt nærområdet kan du ta kontakt med oss, så kan vi sammen se på mulighetene for oppstart/prøve skyting. Norges Skytterforbund har et samarbeid med «Det frivillige Skyttervesen», som gjør at det likevel kan være et tilbud som ikke er opplistet.

Hva trenger du av utstyr?
De fleste klubber har utlånsutstyr du kan prøve i starten, dermed trenger du ikke å kjøpe eget våpen eller utstyr. På denne måten kan du teste skyting uten at dette skal koste deg noe mtp. utstyr.

For klubber:

Har dere ikke et tilbud til paraskyttere?
Dersom dere ikke har et nåværende tilbud for paraskyttere kan også dere som klubb ta kontakt med integreringskonsulent for å kartlegge hva som trengs for å skape et tilbud. Dette kan være utarbeidelse av anlegg, utstyr eller kunnskap. Uansett hva utgangspunktet måtte være, vil vi kunne være behjelpelige med mye under oppstartsfasen. Det vil også bli sikret god oppfølging for de som ønsker dette.

Ønsker du et utvidet tilbud?
Dersom dere allerede har et tilbud, men ønsker å utvide eller endre tilbudet, vil vi også kunne være behjelpelige med dette. Dette kan eksempelvis være med anskaffelse av utstyr, endringer i treningsarbeid eller søknadsprosesser og støtteordninger.

Dere kan også lese mer om Norges Skytterforbunds tilbud for parautøvere i denne brosjyren. 

Facebookgruppe – for alle:
Her finner du en facebookgruppe: NSF Paraskyting, der alle som er interessert i paraskyting kan melde seg inn. I den gruppen deler vi nyheter, tiltak, støtteordninger og andre ting tilknyttet paraskyting som dukker opp. Det oppfordres også å stille spørsmål, og dele erfaringer og tips fra ulike perspektiver. Det er fritt frem og bli medlem i gruppen!