Løvenskioldbanen

Løvenskiold skytebane, bedre kjent som Løvenskioldbanen, er Norges største sivile anlegg for skytesport og har eksistert siden 1951, da det ble gitt i gave til Norges Skytterforbund av Carl Otto Løvenskiold. Skytebanen brukes daglig av sportsskyttere og jegere fra en rekke lag og foreninger, og brukes i tillegg av Oslo politidistrikt og HMK Garden som hovedtreningsbane for både rifle og pistol.

I menyen under finner du informasjon om ulike temaer som berører Løvenskioldbanen.

Trykk for å velge:

Historien om Løvenskioldbanen

Fra jubileumsboken Norges Skytterforbund 50 år (1946-1996)

Aldri i historien har skyttersporten fått en så stor gave, som da Carl Otto Løvenskiold forærte et lutfattig Skytterforbund et helt skyteanlegg. Fram til da hadde dette kun vært en drøm i mange år, men da banen stod ferdig 25. august 1951, var den faktisk en av de fineste og mest moderne skytebanene i hele verden.

Løvenskiold sparte altså ikke på noe. Alt var bygget etter høyeste standard og datidens mest moderne prinsipper for internasjonale skytebaner. Gaven inkluderte både grunnen (på ca. 175 dekar), nyoppførte sekretariathus og standplasshus, skive- og anvisergraver komplett med stativer for skivene, 50-metersbane med 60 skiver, 100-metersbane med 20, 300-metersbane med 60 skiver, og ytterligere seks skiver på 600 meter. I tillegg var det to hjortebaner, to baner for olympisk trap (med 15 maskiner i hver), to baner for skeet og tre pistolbaner, alle med 20 standplasser, elektrisk magnettrekk og åpne standplasser med uværsskur bak.

Carl Otto Løvenskiold ble forbundets første æresmedlem, og i 1958 ble det reist en tre meter høy bauta av ham på øverst på den store parkeringsplassen på banen.

VM i 1952

Den store ildprøven kom i 1952, da VM ble arrangert på banen. Til tross for store utfordringer i forkant ble mesterskapet en braksuksess. Avviklingen var effektiv, med mange frivillige krefter. Antall deltakere og nasjoner ble utrolig nok 50 prosent høyere enn noe tidligere VM. Det var stor stemning på Løvenskioldbanen disse dagene. Vinnerne ble blant annet beæret med laurbærkrans på hodet. Hans Majestet Kong Haakon var VMs høye beskytter, og Kronprins Olav var stevnets ærespresident.

lovenskiold

Løvenskioldbanen

Skytetider og instruks

Følgende skytetider gjelder på Løvenskioldbanen:

Hverdager:  kl. 0800-2100
Søndager : Banen er stengt for skyting unntatt av NSF-godkjente stevner. Videre kan det trenes med kaliber .22 LR på Miniatyrbanen og viltmålbanen. Stevner kan avholdes i tiden 0900-1900.
Skytefrie dager: Nyttårsdag, skjærtorsdag, langfredag, første påskedag, annen påskedag, Kristi Himmelfartsdag, første pinsedag, annen pinsedag, 17. mai, første juledag, annen juledag.

Sikkerhetsinstruks godkjent av politiet i 2012. (Vær oppmerksom på at skytetidene gjengitt overfor, overstyrer det som står i instruksen)

I tillegg har hver av banene sin egen instruks. Kontakt leietakerne for mer informasjon.

50m banen på Løvenskiold har en egen side med instrukser og skytetider. Trykk her for å gå til siden.

Dato Stevne Merknad
04-Jul Lerdue Grand prix
01-Aug Pistol BPK
15-aug Lerdue NM OL-trap
05-Sep NM Bane BPK
24-Okt NM Metallsilhuett Luftvåpen, Svingen

Siste nytt om Løvenskioldbanen:

Ordfører og representanter fra Bærum kommune besøkte Løvenskioldbanen

Ordfører Lisbeth Hammer Krog (H) og andre representanter fra…

Løvenskioldbanen – neste steg

Løvenskioldbanen er Norges største sivile anlegg for skytesport…

Kulefangere skåner miljøet ved 50-metersbanen på Løvenskiold

De siste årene har 50 meter-anlegget på Løvenskioldbanen gjenomgått…

Se foto og resultater fra norgesmesterskapene på Løvenskioldbanen i helga

Det ble kåret en rekke nye norgesmestere i helga, da hele…