Ordfører og representanter fra Bærum kommune besøkte Løvenskioldbanen

Ordfører Lisbeth Hammer Krog (H) og andre representanter fra Bærum kommune besøkte denne uken Løvenskioldbanen for en omvisning ledet av Norges Skytterforbunds president Håvard Larsen. – Svært nyttig og lærerikt besøk, sier ordføreren.

Bakgrunnen for besøket er et ønske om sterkere dialog mellom Bærum kommune og Norges Skytterforbund om Løvenskioldbanen, som siden det ble gitt i gave til NSF av Carl Otto Løvenskiold i 1951 er blitt til Norges største sivile anlegg for skytesport der det skytes rundt 6 millioner skudd årlig.

Våpenkyndig fra Det frivillige skyttervesen Lars Johan Skeisvoll Hereid demonstrerte sportsriflen SIG Sauer 200 STR.

Imidlertid står Løvenskioldbanen overfor flere utfordringer, spesielt når det kommer til demping av skytestøy og sikring av natur og miljø på anlegget. Les mer om dette i egen artikkel her.

For å takle disse utfordringene er blant annet god dialog med kommunen naturlig, og under besøket fikk ordføreren og andre representanter fra Bærum kommune en grundig omvisning av hele Løvenskioldbanen av NSFs president Håvard Larsen. Foruten god informasjon om anlegget fikk også ordføreren selv oppleve hvor mye støy som produseres av en rekke ulike våpen og kaliber som benyttes på banen. Blant annet ble det demonstrert hvor mye støy alt fra finkalibrede pistoler og rifler i .22 LR til grovkalibrede våpen som revolvere i .357 Magnum og riflepatroner i 6,5 x 55mm lager, samt hvor mye støy som stammer fra sportshagler.

Banemester Morten Støen demonstrerte pistoler i ulike kaliber for representantene fra Bærum kommune.

Ordfører Hammer Krog – som selv har tatt jegerprøven – var svært fornøyd med både besøket og omvisningen:

– Dette har vært en veldig nyttig omvisning for oss. Selv om jeg har litt erfaring med skyting selv, så er dette et fagområde det er viktig at kommunen både skjønner og kan, og jeg synes denne dagen har gitt oss verdifull innsikt. Spesielt dette med hvor ulik støyen er fra forskjellige våpen og kaliber er en svært nyttig erfaring som vi tar med oss videre.

Landslagsskytter Rachelle Wolff demonstrerte lerdueskyting for representantene fra Bærum kommune.

Som ordfører forklarer Hammer Krog at hun heier på skyttermiljøet, men at hun også må ta befolkningen som bor rundt Løvenskioldbanen sine hensyn på alvor. Hun håper på en god og balansert dialog rundt Løvenskioldbanen fremover.

– Løvenskioldbanen og skytingen som foregår her blant annet for politi, forsvar, jegere og sportsskyttere er noe jeg har vært opptatt av i mange år. Jeg kommer selv fra en jegerfamilie og har jegerpøven selv, men samtidig må jeg som ombud og ordfører lytte til innbyggere som opplever støyen fra banen. Og da er det utrolig viktig for oss i kommunen å ha en god dialog med aktørene her på Løvenskioldbanen, og det ønsker jeg vi skal fortsette med på en hensiktsmessig og bærekraftig måte selv om det er utfordringer rundt både skytestøy og forurensning, avslutter Bærums ordfører Lisbeth Hammer Krog.

Ordføreren i Bærum sammen med andre representanter fra kommunen og Norges Skytterforbund på Løvenskioldbanen. Fra venstre: NSFs president Håvard Larsen, kommunaldirektør i Bærum kommune Arthur Wøhni, næringssjef i Bærum kommune Tore Gulli, ordfører i Bærum kommune Lisbeth Hammer Krog, spesialrådgiver i NSF Arild Groven, banemester Morten Støen, Bærum kommunes innleide konsulent fra KPMG Ståle Hagen og våpenkyndig fra Det frivillige skyttervesen Lars Johan Skeisvoll Hereid.