En mulighet til å treffe nye venner!

Hva er skyting og hvilke grener finnes?
Skyting er en idrett med mange grener og muligheter, og det er en presisjons-idrett som stiller krav til egenskaper som balanse, konsentrasjon, presisjon og mental styrke. All sportsskyting er organisert gjennom Norges Skytterforbund, og er delt opp i fire grener:

I pistol, rifle og viltmål konkurrerer man om å få flest poeng. Blinkene man skyter på varierer i størrelse, men alle er delt inn i 1 til 10 poeng der tieren er i midten og er den vanskeligste å treffe. I lerdue telles det antall treff ut i fra hvor mange duer du klarer å skyte ned i en runde.

Passer denne idretten for meg? Hva koster det?
Skyting er en idrett som passer for de aller fleste, inkludert de med funksjonsnedsettelser – dette kalles SH-skyting og du kan lese mer om der her. Skyting passer for folk i alle aldre, noen begynner allerede i 9-10 års alderen, men veldig mange av våre medlemmer har først begynt med skyting i voksen alder.

I skyting kan du konkurrere både med deg selv og andre, om du ønsker å konkurrere tar det relativt kort tid å trene seg opp til dette, eller du kan møte opp på treninger bare for å ha det gøy.

De aller fleste klubber i NSF har utstyr som er tilgjengelig for nybegynnere, slik at du ikke trenger å investere i dyrt utstyr. Prisen på medlemskap varierer fra klubb til klubb, men koster som regler under 1000,- i året. Som skytter er de vanligste kostnadene ammunisjon og stevneavgifter, her er det også stor variasjon fra luftkuler til grovkaliber, forhør deg gjerne med din lokale klubb.

Hvordan kan jeg begynne med skyting?
Det arrangeres begynnerkurs flere ganger i året i de fleste klubber og lag rundt omkring i landet, så dersom du er interessert har du god anledning til å finne ut hvilken gren som passer best for deg.

Kontakt med din nærmeste klubb eller krets, listene med kontaktinformasjon til klubber og kretser finner du her!