Viltmålskyting foregår ute og inne, men for det meste utendørs. Dette er en gren både for jegere og for de utøvere som en ønsker en konkurransepreget idrett.

Det skytes mot blink- og dyrefigurskive som beveger seg mellom to skanser, horisontalt. Man skyter med rifle, og kikkertsikte er tillatt i alle disipliner.

Norge har utmerket seg også i denne fagretningen. Det er vel ingen som har glemt Tor Heiestads OL-gull i Seol? I tillegg har har han hatt flere fremragene resultater i EM og VM.

Hjorteskyting er den eldste viltmåldisiplinen her i landet. Den blir ofte praktisert som en del av treningen før jaktsesongen. Det er jegerne som dominerer i konkurransene. Avstanden til skiven er 100 m og «hjort» er i dag en nordisk øvelse.

Villsvin er en internasjonal konkurranseøvelse. Skiven er vanskeligere enn hjorteskiven og setter større krav til utøveren. 50 m villsvin skytes ute om sommeren og er et populært VM-program. 10 m villsvin skytes inne med luftrifle påmontert kikkersikte.

Dersom du ønsker å begynne med viltmålskyting, bør du kontakte en klubb i lokalmiljøet ditt eller kretsen din. I menyen til venstre finner du en oversikt over alle kretsene våre. Du kan også kontakte Norges Skytterforbund for å få hjelp til å finne ut hvilken krets eller klubb du bør oppsøke. Telefonnummer; 21 02 98 50 eller e-post; skytter @ nif.idrett.no

Les mer om Viltmål