Slik bruker du SkytterAdmin – Skytter

Lurer du på hvordan du bruker SkytterAdmin som skytter/utøver? I så fall har du kommet til riktig sted. Her på denne siden finner du mer informasjon om hvordan du bruker SkytterAdmin til blant annet å hente startkort, melde deg på stevner og finne resultater.

Kort forklart:

Du finner SkytterAdmin på app.skyting.no.

For å komme inn klikker du «Idrettens ID»-knappen  nede til venstre. Da kommer du til NIFs innloggingsside, der du bruker brukernavn og passord du har fra Idrettsforbundet Min Side (eller ev andre NIF-sider). Alternativt logger du deg på via Vipps-knappen, følg da instruksen som kommer opp på skjermen.

På åpningssiden av din SkytterAdmin finner du en oversikt over stevner du er påmeldt i, resultater fra stevner du har deltatt i og startkortet ditt, som du kan sjekke eller skrive ut. Under Resultater, klikk det aktuelle resultatet for å se fullstendig resultatliste fra stevnet.

Under «Min profil» i menyen til venstre finner du de personopplysningene som er registrert på deg og hvilke klubber du er registrert som medlem av.

For å finne informasjon om kommende stevner, velg «Terminliste» i menyen til venstre. For å gjøre det lettere å finne de stevnene du er interessert i klikk på «trekanten» til høyre. Da kan du begrense terminlista til for eksempel å omfatte stevner innenfor et tidsrom, i en eller flere kretser eller en bestemt gren eller øvelsesgruppe.

Om du vil vite mer om stevnet eller melde deg på, klikk stevnenavnet i terminlista. Da får du opp en side med detaljinformasjon om stevnet, og en lenke videre til påmelding, om arrangøren har åpnet for forhåndspåmelding.

Videoinstruksjoner:

Mer info (trykk for å velge):

Hva er SkytterAdmin?

SkytterAdmin (eller SkytterAdmin 2.0) er Norges Skytterforbunds digitale løsning for stevner, resultat og klasseføring. For den enkelte skytter vil SkytterAdmin være stedet der du finner terminlista, kan melde deg på stevner, sjekker stevneresultater og resultathistorikk, samt kan sjekke og hente ut startkortet ditt. Se også denne videoen som enkelt forklarer de grunnleggende delene av SkytterAdmin.

Hvor finner jeg SkytterAdmin?

På nettsiden https://app.skyting.no. For å komme inn klikker du «Idrettens ID»-knappen nede til venstre. Da kommer du til NIFs innloggingsside, der du bruker brukernavn og passord du har fra Idrettsforbundet Min Side (evt. andre NIF-sider). Har du ikke registrert deg på Min Side, må du gjøre det først: https://mi.nif.no.

Alternativt kan du logge deg på med Vipps, klikk da Vipps-knappen nede til venstre og følg de instruksjene som kommer opp på skjermen. En tredje mulighet er brukernavn og passord fra Rubic. Dette er mest aktuelt om klubben din bruker Rubic Medlem som medlemssystem.

Etter pålogging kommer du til din egen SkytterAdmin-side, der du på Hjem-siden finner oversikt over hvilke stevner du er påmeldt i, hvilke resultater du har skutt og startkortet ditt.

Jeg kommer ikke inn på SkytterAdmin med brukernavn og passord fra NIF. Hva gjør jeg?

Klubbenes medlemslister i SkytterAdmin har vi fått fra NIF, og det er dessverre av ulike grunner noen mangler i disse listene, sjøl om du står som medlem i klubben din i NIFs systemer. Først, be derfor klubben din om å sjekke at du inngår i medlemslista i SkytterAdmin.

Hvis du står i klubbens liste, kontakt support @ rubic.no for hjelp med pålogging. Hvis du mangler i klubblista i SkytterAdmin, kontakt Skytterforbundet; skytteradmin @ skyting.no.

Hvordan bruker jeg SkytterAdmin?

Se nærmere bruksanvisning for de ulike delene på denne siden. Gjennomgående gjelder det at ved å klikke på disse symbolene kan du:

redigere informasjon
skrive ut lister eller informasjon
filtrere en liste slik at den bare viser de dataene du er interessert i
slette noe du har lagt inn/registrert

Hvor får jeg SkytterAdmin-hjelp?

I de fleste klubber vil det være en eller flere som kan hjelpe til med bruken av SkytterAdmin. Kretsene har en eller flere superbrukere som kan spørres til råds, se en oversikt her: Navneliste – kretsenes superbrukere

Du kan også sende spørsmål direkte til Skytterforbundet, e-post: skytteradmin @ skyting.no eller telefon: 21 02 98 50.

Hva er forskjellen på SkytterAdmin og medlemssystemer som Rubic Medlem og KlubbAdmin?

SkytterAdmin: Er utviklet av Skytterforbundet og Rubic AS for å forenkle skytternes hverdag på områder som stevnedeltakelse, resultat og klasseføring/startkort.

Rubic Medlem/KlubbAdmin: Organisering av medlemsaktiviteter, informasjon til medlemmene osv. gjør klubbene ofte via et medlemssystem, der de også fører medlemslister og fakturerer kontingent. Rubic AS leverer et slikt medlemssystem, som Skytterforbundet anbefaler at klubbene bruker, bl.a. fordi det er integrert med SkytterAdmin og dermed sørger for at medlemsdata alltid er oppdatert begge steder. Men klubbene kan også bruke andre medlemssystemer, det mest vanlige er Idrettsforbundets KlubbAdmin. Medlemsdata derfra blir også tatt i bruk i SkytterAdmin, men oppdateringen er ikke like god som mot Rubic Medlem, og persondata fra SkytterAdmin blir ikke sendt til KlubbAdmin.

Hva er forholdet mellom SkytterAdmin og Min Idrett?

Min Idrett er Norges Idrettsforbunds portal/nettside for alle medlemmer i norsk idrett, og omfatter basisinformasjon på tvers av alle idretter. På Min Idrett finner du og kan oppdatere de persondata som Idrettsforbundet har registrert på deg, og du skal finne informasjon om og kan hente ut medlemskort fra hvilke klubber du er betalende medlem i. De persondata som er registrert på deg i Min Idrett, vil også være å finne i SkytterAdmin. Hvis klubben din ikke har tatt i bruk Rubic Medlem som klubbsystem, vil det kunne være en forsinkelse fra det tidspunkt opplysninger legges inn i eller oppdateres i Min Idrett og til de også vil vises i SkytterAdmin.

Fram t.o.m. 2020 kunne du også finne Skytterforbundets terminliste og stevnepåmelding i Min Idrett, men dette er fra 2021 flytter til SkytterAdmin. Startkortet ditt kan du ut 2021 finne i Min Idrett, men blir det gjort oppdateringer på startkortet i løpet av året, vil dette bare vises i SkytterAdmin.

Om personopplysninger i SkytterAdmin:

Du finner personopplysningene som er registrert på deg under «Min profil». Dette skal være de samme opplysningene du har lagt inn om deg sjøl i Idrettsforbundets Min Idrett, eventuelt supplert med opplysninger som klubben din har registrert i sitt medlemsregister. Hvis klubben din ikke har tatt i bruk Rubic Medlem som klubbsystem, vil det kunne være en forsinkelse fra det tidspunkt opplysninger legges inn i eller oppdateres i Min Idrett, og til de også vil vises i SkytterAdmin.

Hvordan endrer jeg personopplysningene mine?

Klikk navent ditt i venstremenyen på SkytterAdmin og klikk på tannhjulet til høyre for Detaljer. Hvis klubben din bruker Rubic Medlem, vil endringer du gjør her bli rettet også i klubbens medlemsregister og hos NIF.

Hvis klubben din ikke bruker Rubic Medlem, vil endringene bare gjelde SkytterAdmin. For å være sikker på at opplysningene dine også blir rettet i klubbens medlemsregister og i idrettens systemer forøvrig, kan det være lurt å gjøre de samme endringene i Min Idrett også; https://mi.nif.no.

Hvem kan se personopplysningene mine?

Personopplysningene dine i SkytterAdmin er det bare du som ser (men siden dataene også er å finne i klubbens medlemssystem (Rubic Medlem, KlubbAdmin eller andre) vil også medlemsansvarlig ha tilgang til opplysningene). I SkytterAdmin vil opplysningene om kjønn og alder vil bli brukt i noen sammenhenger for å plassere deg i rett klasse ifm. påmelding og klasseføring, og e-post/mobilnummer blir brukt for kvittering for påmelding og kan også bli brukt om du er påmeldt et stevne og arrangøren trenger å sende deg informasjon.

Under «Min profil» i SkytterAdmin finner du hvilken klubb (eller hvilke klubber) du er registrert som medlem i. For å gå til «Min profil», klikk navnet ditt i venstremenyen.

 • Jeg er medlem i klubb(er) som mangler i lista under «Mine klubber». Hva gjør jeg? Da må du kontakte klubben(e) det gjelder.
 • Jeg er medlem i flere klubber, hvordan får jeg registrert hvilken klubb jeg konkurrerer for? Klikk tannhjulet til høyre for Mine klubber og legg inn hvilken klubb du konkurrerer for i hver gren.

Du finner startkortet ditt på din profilside i SkytterAdmin.  Klikk på navnet ditt i venstremenyen og bla ned til under «Mine klubber».

 • Hvordan skriver jeg ut eller lagrer startkortet? Klikk på pilsymbolet til høyre for «Startkort». Da får du opp et vindu der du kan velge mellom å vise startkortet på skjermen eller lagre det. Fra begge alternativer kan du så velge utskrift om ønskelig.
 • Hvordan får jeg skrevet ut startkortet om jeg har ikke tilgang til skriver? Kontakt klubben din. De kan skrive ut kortet for deg.
 • Hva gjør jeg hvis jeg har feil klasse i en øvelse på startkortet mitt? Dette kan skyldes at resultater fra fjoråret ikke er rapportert inn fra alle arrangører. Kontakt klubben din, de har tilgang til å endre startkortene for sine skyttere.
 • Hva gjør jeg om jeg mangler klasseføring i en klasse? Se over.

Skytterforbundets komplette terminliste finer du på forsiden/»Hjem» i SkytterAdmin, eller ved å gå inn på Konkurranse -> Terminliste på skyting.no. Slik bruker du terminlista:

 • Klikk på et stevne for å få opp mer informasjon om stevnet, øvelses-/klassetilbud, påmelding og så videre.
 • Klikk på overskriften for hver kolonne om du vil sortere lista etter annet enn dato.
 • Klikk på trekanten til høyre for «Terminliste» om du vil begrense lista til bare å inneholde stevner i et bestemt tidsrom, i en eller flere grener, en eller flere kretser osv. Du kan altså skreddersy lista til bare å vise for eksempel alle feltpistolstevner kommende måned i kretsen din og nabokretsene, alle NM kommende år eller hva du måtte ønske.

Du finner en oversikt over hvilke stevner du er påmeldt til på forsiden/»Hjem» i SkytterAdmin.

 • Hvordan finner jeg ut om og hvordan jeg kan melde meg på et stevne? Søk fram stevnet du vil delta i via Terminliste i SkytterAdmin eller i terminlista på skyting.no. I kolonnen «Påmelding» vil du se om du kan melde deg på stevnet via SkytterAdmin eller ikke. Står det et datointervall i dette feltet, åpner arrangøren for påmelding via SkytterAdmin i den angitte perioden. «Håndteres av arrangør» betyr at du må kontakte arrangøren for påmelding, evt. at det er påmelding ved oppmøte.
  Klikk stevnenavnet, og du kommer til en side med detaljopplysninger. Under overskriften Påmelding (evt. også Detaljer) finner du mer informasjon om hvordan arrangøren vil at påmeldingen skal foregå.
 • Hva innebærer de ulike påmeldingstypene?
  – «Håndteres av arrangør»: Her kan du ikke melde deg på via SkytterAdmin. Du må du kontakte arrangøren om du vil melde deg på på forhånd, evt. er det bare åpent for påmelding ved oppmøte (ofte vil arrangøren ha lagt inn mer informasjon i stevnebeskrivelsen).
  – «Ordinær»: Du kan forhåndspåmelde deg i SkytterAdmin, i en eller flere øvelser/klasser.
  – «Startlag» og «Skive»: Her velger du i tillegg til øvelse/klasse også startlag eller skive, og dermed også når du vil skyte.
 • Hvordan melder jeg meg på?
  Se denne videoen (kommer snart) som beskriver hvordan du gjennomfører en påmelding, eller les mer her:
  – Under Påmelding på siden med stevnedetaljer klikker du den grønne knappen «Påmelding».
  – Du får da opp en side der du kan velge øvelse, klasse og evt. startlag/skive. «Startlag» er en gruppe skyttere som starter skytingen samtidig, hvert startlag vil derfor ha angitt et klokkeslett som viser når skytingen starter for denne gruppa.
  – Klikk Legg til og du vil se at påmeldingen din vises i feltet til høyre.
  – Skal du delta i flere øvelser,  gjentar du prosessen. Vil du slette en påmelding i en øvelse, huk av i boksen til venstre for påmeldingen og klikk den røde «søppelbøtta» oppe til høyre.
  – Når du har meldt deg på i alle øvelser, klikk Neste.
  – På siden du får opp da, betaler du om arrangøren har lagt opp til forhåndsbetaling. Hvis ikke, er dette bare en side for bekreftelse av påmeldingen.
  – Klikk Bekreft påmelding for å sende den til arrangøren
  – Du kan hele tiden fram til du har bekrefta påmeldingen, avbryte prosessen eller slette det du har lagt inn.
 • Det kommer opp feil klubb når jeg melder meg på, hva gjør jeg? Da må du avbryte påmeldingen, åpne «Min profil», klikke på tannhjulet ved «Mine klubber» og der legge til riktig klubb for den aktuelle grenen. Finner du ikke klubben du konkurrerer for, les mer under «Klubbmedlemskap/hovedklubb».
 • Påmeldingsknappen er ikke grønn, og det skjer ingenting når jeg klikker på den? Da er det ennå ikke åpna for forhåndspåmelding, eller den er avslutta. Sjekk påmeldingsperioden, der vil du se når arrangøren har valgt å åpne og avslutte forhåndspåmeldingen. Kontakt evt. arrangøren om mulighetene for etteranmelding eller påmelding ved oppmøte. Under Detaljer kan arrangøren ha gitt nærmere informasjon om påmelding utenfor den ordinære påmeldingsperioden.

Du finner resultater fra konkurransene du har deltatt i på forsiden/»Hjem» i SkytterAdmin, en linje per øvelse. Klikk resultatet for å se fullstendig resultatliste fra stevnet.

 • Hva gjør jeg om et stevne jeg har deltatt i, mangler i lista over resultater? Da har arrangøren ikke lagt inn resultatene fra stevnet i SkytterAdmin, kontakt eventuelt arrangøren for å få resultatene registrert. Det kan være at arrangøren har sendt inn resultatlista som en fil uten å legge inn resultatene i databasen, sjekk i så fall under Konkurranser -> Resultatlister på skyting.no.
 • Hvor finner jeg resultater fra 2020 eller tidligere? Foreløpig finner du resultatlistene her.