Hva er rifleskyting?

Rifleskytterne utgjør det absolutt største antallet skyttere i Norge, fordelt på de to organisasjonene Norges Skytterforbund (NSF) og Det Frivillige Skyttervesen (DFS). I NSF er det ca 140 klubber og lag, spredt over hele landet, som har rifleskyting på programmet.

Norske rifleskyttere er i dag blant de absolutt beste i verden. Harald Stenvaag er en av mange rifleskyttere som har utmerket seg, og har medaljer fra EM, VM og OL.

I rifleskyting deles vanligvis disiplinene/øvelsene etter hvilken type rifle eller kaliber som blir benyttet.

Luftrifle er den yngste av riflegrenene, men er likevel den mest utbredte. Grenen skytes både internasjonalt og nasjonalt. Avstanden er 10 m.

Miniatyr/finkaliber utøves med standardrifle- eller fririfle. Programmet skytes på 15 m stående som en nasjonal øvelse, og på 50 m som skytes både nasjonalt og internasjonalt. Øvelsen skytes liggende, stående og knestående.

300 m rifleskyting har de samme programmene som 50 m. Riflene har større kaliber og bruker en kraftigere ammunisjon.

Vil du begynne med rifleskyting?

berger-med-300-paa-sprintluft-kopiDersom du ønsker å begynne med rifleskyting, bør du ta kontakt med en klubb i lokalmiljøet ditt eller kretsen din. Kontakt med din nærmeste klubb eller krets, listene med kontaktinformasjon til klubber og kretser finner du her!.