Bare nesten i EM

De norske juniorene glimtet til, men det ble bare nesten under torsdagens konkurranser i EM i Arnhem.

10 meter luftrifle herrer junior var første øvelse torsdag formiddag og de norske gutta yppet seg lenge, men det ble ingen finaleplass. Henrik Larsen best på 26.plass med 612,3 poeng, Magnus Bjørnstad nummer 32 med 610,4 poeng og Benjamin Tingsrud Karlsen nummer 36 med 608.9 poeng.

Finalegrensa gikk på 617,4 denne gang og best i kvalifiseringen var Borna Petanjek fra Krotia med 624 blank. Magnus fikk det tungt på slutten, men var bedre enn 6 av de 8 finalistene etter 30 skudd. Henrik skjøt jevnest, men også han ga fra seg litt for mye siste to serier. For Benjamin ble starten knalltøff. Mistet mye tid og poeng på første 10-skudd, men skjøt på finalenivå annenhver serie etter det.

Det norske laget totalt nummer 8 med 1831,6 poeng – det var 16,4 poeng bak medaljeplass. Russland vant lagkonkurransen foran Italia og Tyskland. I finalen var det russiske Vladislav Fetisov som ble europamester.

Sara Eline Stamnestrø ble beste norske skytter på 10 meter luftpistol kvinner junior torsdag ettermiddag. Hun stoppet på 36.plass med 365 poeng. 15-åringen Trude Johansen nummer 48 med 345.

Sara best midt i skytingen i dag, med 93 og 94 på de to midterste seriene – det var helt opp på finalegrensenivå. Trude skjøt bedre utover sine serier. Finalegrense på 375 i denne øvelsen og best i kvalifiseringen var russiske Regina Rizvanova med 380 poeng. Margarita Lomova ble europamester.

Dagen ble avsluttet med den nye lagkonkurransen Air 50 for juniorene, der lag med en skytter av hvert kjønn konkurrerer. Alle lag møtet i en innledende runde og de 8 beste går videre til en utslagskonkurranse. Norge stilte med to lag i rifleklassen, og begge lagene var med og kjempet i teten. Til slutt ble det 10. plass på Norge 2 med Jenny Vatne og Henrik Larsen, og 12. plass på Norge 1 med Helene Vikøren og Magnus Bjørnstad, og de var bare hhv. 0,9 og 1,0 poeng fra å gå videre fra kvalifiseringen.