Undseth nummer ni i WC-åpningen

Ole Eilif Undseth misset finaleskytingen i World Cup-åpningen i skeet i Mexico med knappest mulig margin og ble nummer ni, sent mandag kveld.

Etter bare en bom på de første 100 skuddene lå Ole Eilif Undseth på en fjerdeplass, trygt inne blant de seks beste, som går til finale i skeet. Men på de siste 25 skuddene i serie nummer fem, ble det tre bom for skytteren fra Rakkestad SSK og Undseth falt ned til en niendeplass. Med 121 treff var han ett treff fra finale. Likevel en flott og litt overraskende god åpning på årets World Cup for Undseth.

Niendeplassen i Acapulco er hans tredje beste resultat i World Cup noensinne. I 2011 ble han nummer tre i WC i Concepcion og i 2013 tok han åttendeplassen under WC i Nicosia på Kypros. I tillegg har han en femteplass fra WC-finalen i Al Ain i 2011.

De to andre norske deltagerne i Acapulco skjøt begge 116 treff i kvalifiseringen. Tom Beier Jensen ble nummer 34 og Tore Brovold rangert på en 37.plass. Amerikanske Vincent Hancock var suveren i kvalifseringen og tangerte verdensrekorden med 125 treff av 125 mulige.

Neste World Cup-runde for skeetgutta er i Al Ain i slutten av mars.

Les mer om WC-runden i Acapulco her: http://www.issf-sports.org/competitions/venue.ashx?cshipid=1690