Sterk skyting av Stian Bogar i Dortmund

I kamp med den absolutte Europa-eliten ble Stian Bogar nummer to på 50 meter liggende i det internasjonale storstevnet ISAS i Dortmund lørdag ettermiddag. Bogar tapte finaleduellen med 0,1 poeng

To nordmenn kvalifiserte seg til finalen på 50 meter liggende skyting i Dortmund. Lyngdølen Odd Arne Brekne vant like godt innledende skyting med 629,2 poeng, 1,2 foran østerrikske Alexander Schmirl og med hallingdølen Stian Bogar på tredjeplass.

De åtte beste til finalen, som ble uhyre jevn. Odd Arne Brekne ble eliminert ut som tredjemann og endte dermed på 6.plass i det som skulle ble en tidelskamp om samtlige topplasseringer. Til slutt lå britiske Kenny Parr og Stian Bogar igjen i den avsluttende duellen. Foran de siste to skuddene ledet engelskmannen med 1,0 poeng, men Bogar avsluttet strålende med 10,4 og 10,6 – og til slutt var det bare 0,1 poeng som skilte de to. Parr vant med 210,0 foran Bogars 209,9.

Uansett strålende levert av både Bogar og Brekne i det som regnes som et av verdens aller største skytestevner utenfor World Cup og de internasjonale mesterskapene. Det er stor prestisje i å vinne ISAS og alle de topprangerte europeiske skytterne deltok i konkurransen.

Det ble ingen andre norske finaleplasser i Dormund, men vi merker oss at unge Endre Haglund tok en fin 10.plass på 10m luftrifle.