Undseth beste norske på Kypros

Ole Eilif Undseth åpnet svakt, men avsluttet kvalifiseringen sterkt og ble beste norske skytter i World Cup i skeet på Kypros tirsdag med en 20.plass.

Alle de tre norske skjøt 120 treff og var to treff fra finaleplass under den tredje WC-runden i skeet i Larnaca på Kypros.

Tom Beier Jensen var best av de norske etter første dag med bare en bom – det holdt til en 4.plass før de siste 75 duene i kvalifiseringen. Men det buttet i mot for Jensen, som ble hentet inn av Brovold og Undseth tirsdag ettermiddag.

Laginnsatsen var dog god samlet sett, ingen andre nasjoner hadde sine tre skyttere inne blant de 25 beste. Det lover godt foran sesongens høydepunkt, VM i Italia i september.

Undseth var også beste nordmann i årets første World Cup i begynnelsen av mars i Mexico med en 9.plass, mens Brovold var best i den andre runden i Al Ain med en 14.plass for en måned siden.

Saif Bin Futtais fra De Forente Arabiske Emirater vant finalen over svenske Marcus Svensson. Russeren Anton Astakhov vant bronsefinalen.  Georgios Achilleos fra Hellas var eneste skytter med 125 treff i kvalifiseringen.

Neste World Cup for skeet-gutta er i Gabala i Aserbajdsjan i august. Før det skal Tore Brovold representere Norge alene i European Games i Baku i samme land i slutten av juni.