Vellykket EYL på Mysen

I helga ble kvalifiseringsstevnet i Region Nord av European Youth League 2015 arrangert på Mysen.

Mysen Pistollag i samarbeid med Norges Skytterforbund sto som arrangør i Eidsberghallen. I luftpistolklassen møttes Latvia, Litauen, Norge, Polen og Sverige, og i luftrifle var Litauen byttet ut med Finland.

Arrangørene skriver:
«Det har vært en flott helg med mye og utrolig bra skyting. De norske rifleskytterne kom på tedjeplass, men de har fortsatt mulighet til å komme videre til finalen. De andre regionene må avvikle sine kvalisering før vi vet svaret på det. De norske pistolskytterne mistet sin eneste sjanse til 1 matchpoeng mot Sverige etter shoot off  og endte tilslutt på femte plass. Det var utrolig jevnt og stang ut på mange av duellene. Vi takker for en super innsats til dere alle!

Vi vil også takke jury, banemannskap og kokker for en super innsats i helgen. Må også rette en stor takk til Kerstin Bodin fra det europeiske forbundet og hennes mann for godt samarbeid. Dette ga mersmak!»

EYL er en lagkonkurranse for skyttere i alderen 14-18 år. Konkurranseformen er litt spesiell: Nasjonene møtes to og to i matcher i et serieformat (alle land møter alle). Hver match består av 3 dueller over 4×10 skudd, og hver skytter får 2 poeng for hver 10 skudds-duell de vinner (maks. poengsum i hver match er dermed 3x2x4= 24 poeng) . Det laget som får flest poeng, vinner matchen.

På de norske lagene skjøt:
Pistol: Thea Haarberg, Christoffer Robin Hovd, Trude Johansen
Rifle: Helene Storenes, Edvard Sve, Helene Vikøren

Result Book 2015 EYL North Region