Sølv til Ole-Kristian Bryhn i Fort Benning

For første gang i karrieren klatret Ole-Kristian Bryhn opp på pallen i OL-øvelsen 50 meter liggende i World Cup, da han ble nummer to i finalen i Fort Benning, USA, fredag ettermiddag.

Bryhn gikk hardt ut og tok en solid ledelse i finalen, der de åtte beste i kvalifiseringen fikk plass. Bryhn ble nummer fem i kvalifiseringen, men skjøt enda bedre i finalen og ledet til det gjensto ni skudd.

Hjemmehåpet Michael McPahil var den eneste som klarte å snike seg foran Bryhn på de siste skuddene. En etter en av verdens beste skyttere ble eliminert bort i den spennende finalen og til slutt lå kun McPhail og Bryhn igjen på standplass for å gjøre opp om seieren på de to siste skuddene. Amerikaneren holdt nervene under kontroll og vant til slutt med 2,5 poengs margin.

Ole-Kristian Bryhn fra Røyken har fra før to andreplasser og en tredjeplass i World Cup på helmatch. I denne øvelsen har han hele fire pallplasser i World Cup-finaler, med seier i 2011 som sin fremste prestasjon.

Det er seks år siden Norge sist var på pallen i et World Cup-stevne på 50 meter 60 skudd liggende. Vebjørn Berg ble nummer 2 i WC i Milano i 2009. Harald Stenvaag tok vår siste World Cup-seier i denne disiplinen helt tilbake i 2001 i Atlanta. Det var også på 50 meter liggende Norge tok sin aller første seier i rifleskyting i World Cup i 1986, da Kåre Inge Viken vant i München. Totalt står Norge med ni seire og nå 21 pallplasseringer i denne OL-grenen.

World Cup i Fort Benning fortsetter med helmatch søndag og mandag for Ole-Kristian Bryhn. Det er hans favorittøvelse og i det var i helmatch Bryhn sikret Norge kvoteplass under årets første WC-runde i Korea med en 4.plass.