Ingen norsk finale i München

Heller ikke på siste dag av World Cup i München lyktes de norske skytterne å nå en finale.

Odd Arne Brekne og Are Hansen lå begge godt an før ståendeskytingen og kjempet om finaleplass blant de åtte beste i kvalifiseringen på helmatchen for riflegutta. Men det endte med 31.plass for Are med 1168 poeng og 39.plass for Odd Arne med 1167 poeng etter at poengene rant ut i den siste stillingen. Finalegrensa gikk på 1175 poeng og dermed klarte ingen norske skyttere å nå finale i noen øvelser i denne verdenscuprunden. Stian Bogar ble slått ut allerede i elimineringen søndag.

På 10 meter luftpistol ble Ingeborg Gran beste norske med 375 poeng på 62.plass. Aina Flørli ble nummer 79 med 373 poeng og Anne Mette Sæteren nummer 105 med 368 poeng blant de 129 som deltok i kvalifiseringen, der man måtte ha 385 for å nå finale. Søndag ble Morgan Bunes nummer 90 med 565 poeng på herrenes luftpistoløvelse, der gikk finalegrensa på 579.

En fin opptur ble det for May Elisabeth Nordahl på halvmatchen søndag da hun ble nummer 20 med 582 poeng, bare fire poeng fra finale. I sin aller første World Cup skjøt hun strålende på kne og ligg, men mistet litt for mye på stående til finaleplass. Siw Anita Dramstad nummer 39 med 578 poeng, mens Malin Westerheim ble nummer 47 med 576 poeng.

Se alle resultater hos ISSF: http://www.issf-sports.org/competitions/venue/schedule_by_discipline.ashx?cshipid=1695