Brekne med 5.plass i European Games

Odd Arne Brekne fra Lyngdal åpnet forrykende i finalen på 50 meter liggende i European Games, men måtte ta til takke med 5.plass til slutt.

Brekne kjempet både om medaljer og kvoteplass til OL etter å ha blitt nummer fem i kvalifiseringen torsdag morgen. De åtte beste gikk til finale og Brekne lå helt i toppen innledningsvis i finaleskytingen i Baku. Men den sindige lyngdølingen fikk litt utfordringer utover i skytingen og to niere i den sjette serien sendte ham ut av eliminasjonsskytingen som fjerde skytter. Dermed endte han på 5.plass.

– Jeg hadde god teknisk gjennomføring i kvalifiseringen og føler jeg presterte godt på tross av litt vanskelig vind, sier Odd Arne Brekne, som var svært godt fornøyd med å sikre Norge den første finaleplassen i skyting i European Games.

– I finalen er jeg ikke bedre. Det er bare å konstatere det, men det er muligheter, sier en åpenhjertig Brekne. Mye sterkt lys på den storslåtte finalearenaen ga noe gjenskinn i skjeftet på geværet til Brekne, uten at sørlendingen tror det ødela medaljemulighetene.

Tyske Henri Junghänel vant en spennende finale foran italieneren Marco di Nicolo og den hviterussiske superveteranen Sergei Martynov. Den tyske gullvinneren sikret samtidig nasjonen kvoteplass til OL i Rio i 2016.

Stian Bogar ble nummer 28 i kvalifiseringen.

********

Tirsdag skjøt både kvinner og menn luftrifle, og Ole Magnus Bakken var best av de norske med 16.plass på. Are Hansen ble nummer 18, og Malin Westerheim nr. 24.

Bakken skjøt seriene 104,0-104,7-102,7-104,0-103,9-103,8 og var 2,8 poeng bak finalegrensa.

– Det var virkelig moro å skyte internasjonalt igjen. Det var mye bra i skytingen og nå er et enda klarere for meg hva jeg skal jobbe med, sa han etter sin konkurranse. Bakken har prioritert studier det siste året, men er nå tilbake for fullt og skal kjempe om en plass i OL i Rio neste år.

Are Hansen åpnet svakt og avsluttet sterkt med seriene 100,4-105,2-103,6-103,3-104,4-105,4.

– En liten teknisk feil kostet meg mange poeng i starten, men da jeg fant ut av det, var det greit de siste 50 skuddene, oppsummerte mossingen.

Malin Westerheim skjøt bare delvis bra og dermed ble det langt fra finaleplass denne gangen. Med seriene 101,7-103,7-101,5-104,2 ble det totalt 411,1 og 24.plass.

– Vet ikke helt hva jeg skal si, men det ble litt tøft i dag. Det var spenning i kroppen og dermed var jeg for ofte i ubalanse, sa Westerheim etter endt skyting.

Se resultater fra Baku her: http://www.baku2015.com/schedules-results/sport=sh/index.html?intcmp=sr-overview