Tre 11.plasser i European Games

De var alle svært nære finaleplass, men det endte med 11.plass for både Tore Brovold i skeet, Pål Hembre i silhuettpistol og Are Hansen på 50m rifle helmatch under European Games i Baku.

Tore Brovold lå an til finale med bare ti skudd igjen av kvalifiseringen, men så kom to bom for sølvmedaljevinneren fra OL i 2008. Dermed endte Brovold med 121 treff av 125 mulige og ble nummer 11. Det manglet bare ett treff for å nå shoot-off om den siste finaleplassen. De seks beste går til finale i skeet og tre av finaleskytterne hadde allerede sikret seg kvoteplass til OL i Rio før denne konkurransen. Dermed var det både medaljer i European Games og gode muligheter for å sikre seg kvoteplass som glapp for Brovold på de siste skuddene.

For Pål Hembre ble store deler av hans skyting på silhuett svært oppløftende. Rutinerte Hembre leverte serier på aller øverste internasjonale nivå, men tapte for mye poeng helt på slutten av både etappe en og to søndag. 97-97-91 på første del ble fulgt opp med 99-98-93 på andre del. Til slutt ga det 575 poeng og 11.plass, sju poeng fra finale som en av de seks beste. Som tallene viser er han altså svært nære det absolutte toppsjiktet i denne øvelsen, men manglet det siste lille denne gangen mot slutten av skytingen sin.

Are Hansen hadde motsatt kurve i sin skyting på helmatchen og avsluttet meget sterkt på stående skyting. Men også for Hansen ble det 11.plass, med 1150 poeng, to poeng fra å være blant de åtte som gikk til finale. Det var meget vanskelige vindforhold på helmatchen og alle skytterne ga bort usedvanlig mye poeng underveis. Hansen skjøt 381 på kne, 394 på liggende og 375 i stående stilling etter 2 x 96 poeng på de siste seriene på stå.

– Dette var den mest krevende helmatch jeg noen gang har skutt, sa rutinerte Hansen etter endt skyting. I VM i fjor ble han nummer sju i denne øvelsen og sikret Norge kvoteplass til OL.

– Det var varierende og sterk vind hele veien og jeg måtte jobbe knallhardt. Jeg kunne ikke gjort mer enn det jeg gjorde og må uansett si meg fornøyd med gjennomføringen, sa Hansen.,

Ole-Kristian Bryhn mislyktes totalt og ble nummer 32 med 1127 poeng.

– Det var tøff vind og jeg var ikke i balanse, sa Ole-Kristian Bryhn. Han har slitt med sykdom gjennom hele våren og besvimte på standplass under World Cup i USA i mai. Det har ikke gitt ham de beste muligheter for å trene og konkurrere i årets sesong.

*******

Mandag ble European Games avsluttet for de norske skytterne ble øvelsen AIR50, lagkonkurranse i luftrifle. Norge, med Malin Westerheim og Are Hansen på laget, ble nummer to i kvalifiseringen, bare slått av Russland.  Malin Westerheim fikk 262,0 og Are Hansen 259,4 – totalt 521,4 poeng på de 50 skuddene.

I semifinalen ble både Italia og Serbia for sterke for Norge, og dermed ingen kamp om medaljer. Men med beste poengsum av de som ikke gikk videre, ble det 5.plass til Norge.

********

Fredag var Malin Westerheim åtte poeng fra finaleplass i kvalifiseringen på 50 meter halvmatch. Hun avsluttet brukbart på stående, men slet uvanlig mye på både liggende og knestående og med 190 på kne, 191 på ligg og 190 på stå, endte hun som nummer 27 med 571 poeng i Baku.

Skytingen i de to første stillingene var langt unna toppnivået til 21-åringen fra Krapfoss SSL, som vant bronsemedalje i denne øvelsen under VM i Spania i fjor høst.
– Jeg ser teknisk ujevn skyting og usikkerhet på vind. Men noen ganger er det nødvendig for å komme videre, sier landslagstrener Anne Grethe Jeppesen.

Du finner resultatene fra European Games her: http://www.baku2015.com/schedules-results/sport=sh/index.html?intcmp=sr-overview