Lagbronse til Norge på første EM-dag

Odd Arne Brekne, Stian Bogar og Ole-Kristian Bryhn åpnet den norske medaljekontoen på første dag av EM i skyting i Maribor med bronsemedalje i lagkonkurransen på 50 meter liggende.

I stekende varme i Slovenia var Odd Arne Brekne best av alle i den første elimineringsrunden til onsdagens individuelle konkurranse på 50 meter liggende. Brekne imponerte med 627,8 poeng på sine 60 skudd. Stian Bogar ble nummer fire i den første runden med 624,1 poeng og Norge ledet dermed lagkonkurransen før siste skytter Ole-Kristian Bryhn skulle skyte i den andre elimineringsrunden.

Men VM-kongen fra 2014 fant aldri helt ut av egen skyting og slet uvanlig mye i perioder. Bryhn var senest i mai nummer to i World Cup i USA i denne øvelsen, men har slitt med sykdomsproblemer og ikke fått maksimal oppladning til europamesterskapet. Han hentet seg imidlertid mesterlig inn og sikret norsk bronsemedalje med 618,7 poeng på sine skudd. Sergey Kamenskyi skjøt til ny verdensrekord 633,0 poeng i den siste omgangen og sikret russisk gull foran Østerrike.

I morgen skyter alle tre den individuelle konkurransen på 50 meter liggende og både Bogar og Brekne kjemper om en kvoteplass til OL. Bryhn har allerede sikret seg plass.

Tidligere tirsdag ettermiddag ble Sina Busk beste kvinne på OL-øvelsen 50 meter halvmatch med 16.plass etter å ha skutt 576 poeng. Busk kjempet helt i toppen gjennom både knestående, liggende og halvveis inn i stående skyting. Tydelig preget av ekstrem varme på standplass tapte hun viktige poeng på de aller siste skuddene og mistet dermed muligheten til å kjempe om medaljer og kvoteplass til OL i finaleskyting. Kun de åtte beste går til finale i denne øvelsen. May Elisabeth Nordahl ble nummer 17 med samme poengsum som Busk, mens bronsemedalje-vinneren på denne øvelsen under VM i fjor høst, Malin Westerheim, hadde en skuffende dag på skytebanen og ble nummer 46 med 568 poeng.

I skeet herrer har Tore Brovold og Tom Beier Jensen et glimrende utgangspunkt etter første dag. Med 74 treff på 75 duer er duoen på delt andreplass før konkurransen avsluttes med nye 50 duer i kvalifiseringen onsdag formiddag. De seks beste går så til finaleskyting onsdag ettermiddag.

Se EM-resultatene her: http://results.sius.com/Events.aspx?Championship=EuropeanChampionship2550300mShotgun20150718MariborSLO