Lagsølv til skeetgutta – finaleplass til Tom Jensen

Det norske laget vant sølv i lagkonkurransen i EM i skeet i Maribor onsdag. Men det norske innslaget i den individuelle finalen, Tom Beier Jensen, mislyktes i å nå medalje eller kvoteplass til OL.

– En blanding av mange ting. Lange dager i varmt vær og gleden av å nå finalen er et par av dem. Jeg var litt utladet og skyter dårlig rett og slett, sa Tom Beier Jensen etter finalen i nesten 40 graders varme i Maribor. Etter bare to bom på 125 skudd i kvalifiseringen, ble det hele fem bom på 16 skudd i finalen. Fire av seks finalister kjempet om i alt tre kvoteplasser til OL og Beier Jensen ble den eneste som endte opp uten.

– Men jeg må være fornøyd med prestasjonen på innledende og trøste meg med det. Jeg er i alle fall Europas beste keivhendte, smilte Tom Beier Jensen etter skyting.

Tidligere onsdag ettermiddag sikret han seg sølvmedalje i lagkonkurransen sammen med Tore Brovold og Ole Eilif Undseth. De norske gutta skjøt strålende på siste dag og knep sølvet foran Italia på rangering etter lik poengsum. Russland ble europamestere.

Individuelt hadde Tore Brovold 122 treff, ett mindre enn Jensen. Han fikk mulighet til å sikre seg den siste finaleplassen i en omskyting mot 4 andre, men røyk ut som sistemann etter 14 duer. Dermed ble det 8.plass på ham i sammendraget.

Se EM-resultatene her: http://results.sius.com/Events.aspx?Championship=EuropeanChampionship2550300mShotgun20150718MariborSLO