Ole-Kristian Bryhn eneste nordmann til WC-finale rifle

Ole-Kristian Bryhn er en av ti skyttere kvalifisert for 50m rifle 60 skudd liggende under Word Cup-finalen i München første uke i september.

Dette er femte året på rad Bryhn kvalifiserer seg til avslutningen av World Cup for de aller beste, og i år er han eneste nordmann som greide å sikre seg plass. (I WC-finalen for lerdue er det foreløpig ingen nordmenn kvalifisert, men der er det fortsatt en åpning, om det blir medalje i VM i Italia.)

– Dette er hvert år et stort mål for meg å nå. Å kvalifisere meg til World Cup-finalen er en bekreftelse på at jeg er blant verdens beste skyttere og gir meg både strålende konkurransetrening og muligheten til å vinne medaljer i det absolutt gjeveste selskap. Jeg gleder meg stort over å kunne reise til München og ser fram til konkurransen, sier Ole-Kristian Bryhn.

De siste fire sesongene har Ole-Kristian Bryhn vært på pallen i alle WC-finaler på 50 meter helmatch. Nå glapp muligheten til å kjempe om medaljer i årets WC-finale på helmatchen med hårfin margin, etter siste WC-runde i Gabala. (Han er riktignok på 2. reserveplass, men det skal mye til om det blir 2 forfall.) Men Bryhn er altså klar for finalen på liggende når World Cup avsluttes i München i begynnelsen av september. Hans beste prestasjon i løpet av de fire WC-rundene i år, er 2.plassen på 50 meter liggende i USA i mai. I den siste WC-runden i Gabala i forrige uke ble han nummer fem i den samme øvelsen.

– Jeg har kommet tilbake i god form igjen etter sykdomsproblemene i vår og tror jeg skal kunne kjempe om medaljer i München. Det har vært en travel tid de siste ukene med EM, Landsskytterstevnet og World Cup, men jeg skal bruke de neste dagene godt her hjemme og terpe på detaljer, sier Bryhn.

Fra tidligere har Ole-Kristian Bryhn fire medaljer fra World Cup-finalen på helmatch. I 2011 ble han første (og hittil eneste) norske vinner av WC-finalen på helmatch, mens han ble nummer tre i 2012, nummer to i 2013 og nummer tre igjen i 2014. I øvelsen 50 meter liggende har Norge hele tre seire fra tidligere; Harald Stenvaag (1990), Espen Berg-Knutsen (2002) og Vebjørn Berg (2009).

Følgende skyttere er klare for Word Cup Finale 2015 på 50 meter 60 skudd liggende
Warren Potent, AUS – Daniel Brodmeier, GER – Matthew Emmons, USA – Michael McPhail, USA – Kirill Grigoryan, RUS – Cyrill Graff, FRA – Tomas Jerabek, CZE – Gagan Narang, IND – Bojan Durkovic, CRO – Ole-Kristian Bryhn, NOR.

Norske rifleskyttere med medaljer fra World Cup-finaler tidligere
(første gang arrangert i 1988)

Leif Steinar Rolland:  1-2-3 6 medaljer (1 gull – 2 sølv- 3 bronse) 10 meter luftrifle
Harald Stenvaag: 4 medaljer (1-2-1) 50 meter liggende
Ole-Kristian Bryhn: 4 medaljer (1-1-2) 50 meter helmatch
Vebjørn Berg: 2 medaljer (1-1-0) 50 meter liggende
Espen Berg-Knutsen: 1 medalje  (1-0-0) 50 meter liggende
Ole Magnus Bakken: 1 medalje  (0-0-1) 50 meter helmatch

Les mer om WC-finalen i München her: http://www.issf-sports.org/competitions/venue/schedule.ashx?cshipid=1697