Ti norske skyttere klar for VM lerdue

Torsdag starter VM i lerdueskyting i Italia og ti norske skyttere er klare for å kjempe om medaljer. Dette er også siste sjanse for å sikre seg kvoteplass til OL i Rio neste år.

De største medaljesjansene har Norge i skeet herrer. Det norske laget sikret seg sølvmedalje i lagkonkurransen i EM i Maribor i juli og vil også kunne kjempe om medaljer i verdensmesterskapet i italienske Lonato. Alle de tre norske herrene har hevdet seg internasjonalt denne sesongen og med full klaff kan Tom Beier Jensen, Ole Eilif Undseth og Tore Brovold knipe både medalje og kvoteplass til OL i den individuelle konkurransen. Det er kun to ledige plasser igjen til skeetøvelsen i OL i Rio, så nåløyet er lite i kamp med verdens beste skeetskyttere.

Beier Jensen, Undseth og Brovold vant bronse i lagkonkurransen i VM i 2013 i Peru, og Brovold var også på det norske gull-laget sist VM ble arrangert i Lonato i 2005. Landslagstrener Harald Jensen er eneste norske verdensmester individuelt i skeet, fra Lahti i 2002, mens Brovold har sølv fra 2011 og bronse fra 2006.

Skeetskytteren Barbro Breivik er eneste kvinne i den norske troppen, mens Sindre Krågsrud og Nadir Rghioui skal skyte OL-trap og er de første norske i ilden på førstkommende fredag. Det skal deles ut to kvoteplasser også i begge disse øvelser. I tillegg stiller Norge med fire juniorer i årets VM.

Norske deltagere
Skeet
Tom Beier Jensen (25), Bærum JFF
Ole Eilif Undseth (35), Rakkestad SSK
Tore Brovold (45), Østlandske Sportsskyttere (Hamar)
Barbro Breivik (45), Østlandske Sportsskyttere (Hamar)

OL-trap
Sindre Krågsrud (22), Nittedal/Hakadal SJFF
Nadir Rghioui (37), Østlandske Sportsskyttere (Hamar)

Skeet junior
Tobias Rønning (18), Åsnes JFF
Henrik Fylling (18), Østlandske Sportsskyttere (Hamar)

OL-trap junior
Martin Larsen (19), Eidsberg JFF
Simen Terp (18), Nittedal/Hakadal SJFF

Link til program- og resultatside: http://www.issf-sports.org/competitions/venue/schedule.ashx?cshipid=1700