Ingenting gikk Norges vei i skeet-VM

Tom Beier Jensen traff lerdua, men fikk anvist bom og dermed mistet han kvoteplass til OL. Tore Brovold ble beste norske i VM i skeet på 13.plass.

Det var på den fjerde av fem runder dramatikken inntraff for Tom Beier Jensen fra Asker. På seriens skudd 22 og 23 fikk Beier Jensen anvist to bom. Fire dommere konkluderte med at nordmannen ikke traff noen av duene. Men fra publikums vinkel var det klart at Beier Jensen traff på en av dem.

– Jeg så det ikke selv, men alle andre var klar på det. Fra publikumsplass var det tydelig en treff. Hadde jeg vært klar over det, ville jeg sannsynligvis lagt inn protest med det samme. Men det enkleste hadde vært å treffe midt i, da ville det ikke vært noen tvil, sier Beier Jensen.

– Ingen tvil om det var treff. Fra vår plass var vi mange som så det, sier trener Harald Jensen.

Denne bommen ble skjebnesvanger for Beier Jensen. Etter fullt hus på den siste serien endte han på 121 treff av 125 mulige i kvalifiseringen.

Med 122 ville han både gått til omskyting om finaleplass og medaljejakt i VM. Det ville også gitt ham kvoteplass til OL i Rio 2016 og samtidig bronsemedalje i lagkonkurransen sammen med Tore Brovold og Ole Eilif Undseth.

– Det er ikke mye å si. Jeg er selvsagt skuffet og synes det er litt uvirkelig. Dette har aldri hendt meg tidligere, og så skjer det i et VM, sier Beier Jensen.

Tore Brovold ble beste norske skytter på 13.plass med samme poengsum som Beier Jensen, 121 treff, men rangert plassen foran. Ole Eilif Undseth ble nummer 45 med 118 treff etter tre bom på den siste serien.

Dermed ingen medaljer på Norge i årets VM i lerdueskyting, og ingen norske skeetskyttere er kvalifisert til OL i Rio.

I juniorklassen ble 18-åringen Henrik Fylling nummer 28.Skeet-debutanten imponerte til tider, men var til slutt seks treff fra finale med sine 113 treff.

Fylling lå på delt 7.-plass etter første dag med 47 treff på 50 duer. På andre dag var det på den fjerde serien han mistet for mange treff til å kjempe om medalje i sitt første VM som skeetskyter. Tidligere har 18-åringen fra Hamar hatt stor suksess i sporting – en annen øvelse i lerdueskyting.

– Nå går jeg all-in på skeet. Om to uker starter jeg i idrettstroppen på Terningmoen og skal trene skeet så mye som mulig det neste året, sier Fylling.

– Dette er Formel-1 i lerdueskyting og det frister å bli god. Men da må jeg trene.

Den andre nordmannen i jr.-klassen, Tobias Rønning fra Åsnes, skjøt bare bedre og bedre i sin VM-debut i skeet, og ble til slutt nummer 59.

Etter en forsiktig åpning med 2 x 19 treff onsdag var det en revansjesugen Rønning som entret arenaen i Lonato torsdag morgen. Andre dag gikk mye bedre og med seriene 21-21-22 fikk Rønning vist noe av sitt potensiale.

– Dette er læring for meg. Mye nytt i et VM og viktig å få med seg for å kunne utvikle seg til å bli virkelig god, sier Rønning.

Se VM-resultatene her: http://www.issf-sports.org/competitions/venue/schedule_by_discipline.ashx?cshipid=1700