Norsk suksess i militært VM

Det norske laget vant militært VM-gull på 300 meter halvmatch med standardrifle under de militære verdenslekene i Korea mandag morgen.

Med 1740 poeng totalt satte de norske gutta verdensrekord og vant med hele 11 poengs margin ned til Østerrike. Ole-Kristian Bryhn var best av alle individuelt og satte verdensrekord med 586 poeng i det første laget. Odd Arne Brekne skjøt 576 poeng i det andre laget og ankermann Vebjørn Berg sikret Norge seieren med 578 poeng i det tredje laget.

– Forholdene endret seg litt utover dagen og Vebjørns prestasjon var imponerende i vinden her nede. Ole-Kristian skyter som alltid fantastisk og Odd Arne oppnår en sterk poengsum, selv på en dag der ikke alt klaffer. Strålende levert totalt sett av alle tre, sier militærlandslagets leder Vidar Lindstad Fossmo på telefon fra Sør-Korea.

Den individuelle konkurransen for herrene skytes tirsdag. Det gjør også kvinnene på 50 meter 60 skudd liggende. I dagens eliminering og lagkonkurranse ble Norge nummer ni i denne øvelsen med totalt 1844,9 poeng – drøye ti poeng fra medalje.

Hanne Skarpodde best av de norske med 617,3 poeng på 19.plass. Ingrid Stubsjøen nummer 28 med 615,5 poeng og Siw Anita Dramstad nummer 43 med 612,1 poeng. Alle tre klare for medaljejakt individuelt tirsdag morgen.

Følg konkurransene i Korea her:
http://results.sius.com/Events.aspx?Championship=48thMWC6thMWG20151002DaeguYeongcheonSouthKoreaSouthKorea