Vebjørn Berg militær verdensmester

Vebjørn Berg ble i natt norsk tid militær verdensmester på 300 meter halvmatch standardrifle under Military World Games i Sør-Korea. Et fantastisk internasjonalt comeback av Vebjørn, som har slitt med synsproblemer siden høsten 2009 og ikke fått satset slik han har ønsket.

– Det føles godt og jeg er veldig fornøyd. Jeg skyter jo raskt og fikk gå rundt etterpå og se den ene etter den andre skytteren tape poeng, helt til jeg sto igjen alene på toppen. Dette var moro, sier Vebjørn Berg på telefon fra Asia.

I en konkurranse preget av mer nerver enn under gårsdagens lagkonkurranse, skjøt Vebjørn Berg 583 poeng og vant med flere sentrumstreff enn andremann Rafael Bereuter fra Sveits på samme poengsum. Odd Arne Brekne ble nummer fire, med 581 poeng, rangert bak tredjemann Gernot Rumpler fra Østerrike på færre treff i sentrum. Ole-Kristian Bryhn skjøt verdensrekord i går, men ble nummer ti i den individuelle konkurransen med 578 poeng.

– Litt mørke forhold i dag, med både motlys og dis, og faktisk litt vanskelig å se skiva. Men det gikk veien likevel, sier Vebjørn. Dette er første gang Berg blir militær verdensmester på denne presisjonsdelen, han er tidligere vinner av hurtigskytingen som gjennomføres senere i uka.

– Jeg sliter fortsatt med synet, så jeg vil nok aldri kunne få trent som jeg må for å hevde meg i OL-øvelsene. Dagens seier forandrer ikke mye på det, men det er artig uansett, sier Vebjørn.

Hanne Skarpodde var bare 0,4 poeng fra medalje i kvinnenes konkurranse etter sterke 623,5 på 50 meter 60 skudd liggende. Det endte med flott fjerdeplass for Hanne. Ingrid Stubsjøen ble nummer åtte med 621,6 poeng og Siw Anita Dramstad nummer 22 med 616,6 poeng.

I 25m grovpistol ble eliminasjonsskytingen avsluttet i dag, og bare Pål Hembre gikk videre av de norske til hovedkonkurransen. I lagkonkurransen som inngikk i eliminasjonsskytingen ble Norge nr. 9 med Hembre, Eirik Sjemmedal Ekeberg og Lasse Hovd på laget. De tre fikk hhv. 383, 369 og 368 poeng.

Følg konkurransene i Korea hos SIUS: http://results.sius.com/Events.aspx?Championship=48thMWC6thMWG20151002DaeguYeongcheonSouthKoreaSouthKorea