Gunnar Fiksdal kåret til «Årets Skyttersjel 2015»

En jury bestående av medlemmer fra forbundsstyret har kåret Gunnar Fiksdal fra Laksevåg Sportsskytterlag til «Årets skyttersjel 2015». Gunnar er veldig engasjert, og spesielt i forhold til de unge skytterne. Gunnar er primusmotor og leder i klubben. Han lever og ånder for at ungdommene skal få opplæring i stående skyting. Vi gratulerer Gunnar med denne velfortjente utmerkelsen!
Vinneren av ”Årets skyttersjel” mottar en utmerkelse og en gavesjekk på kr 10 000 som skal gå til et valgfritt formål i klubben. I Skytternytt (nr 2/2016) kan du lese mer om Gunnar Fiksdal, og den innsatsen han gjør for skyttersporten i lokalmiljøet sitt.

Vi velger å legge ut deler av nominasjonen fra Laksevåg Sportsskytterlag da det er veldig beskrivende for Gunnar Fiksdal og den innsatsen han legger ned for skyttersporten:
«I en alder av snart 70 år er Gunnar veldig engasjert og følger opp de unge skytterne. Han stiller opp flere ganger i uken for ungdommene, både på treninger og konkurranser. Trenger de hjelp til montering eller vedlikehold av gevær er han alltid tilgjengelig. Han gir veiledning og råd, stiller opp på kort varsel, sender ut mailer og gir ros og tilbakemeldinger.
Et godt eksempel er under årets landsskytterstevne på Lesja. Gunnar tok en samtale før hver skyting med guttene for å gjøre dem mentalt forberedt. Han stilte opp og tok oppvarming med dem som ønsket det før hver konkurranse. Når guttene skulle skyte felt gikk han løypen med de, og han fulgte med på hver eneste av skytterlagets ungdommer fra første skyting til finaler. Gunnar skal ha veldig stor ære av at ungdommene fikk de gode resultatene de fikk under stevnet!

Gunnar er primus motor og leder i Laksevåg Sportsskytterlag. Her lever han og ånder for at ungdommene skal få opplæring i stående skyting. Han har sørget for innkjøp av gode luftgeværer til ungdommene og har fått dem påmeldt satsingsprogrammet RTT Hordaland.

Til tross for at Gunnar ikke skyter her selv, møter han opp hver gang og følger med på utviklingen til ungdommene. Tipsene de får hos Leif Steinar Rolland i RTT Hordaland passer han på å ta med på de ukentlige treningene med luftgevær.I tillegg til at Gunnar følger opp de unge skytterne er han også alltid tilgjengelig med råd og veiledning for de litt mer rutinerte skytterne.
«Spør Gunnaren», høres ofte, og da ordner det seg alltid!»

Norges Skytterforbund takker for alle bidragene som har blitt sendt inn. Det har vært en utfordrende jobb for juryen å plukke ut en vinner blant svært mange gode kandidater. Det er tydelig at det er mange ildsjeler som står på for klubbene sine rundt omkring i landet, og de fortjener alle heder og ære! Under følger oversikt over alle nominerte kandidater til «Årets skyttersjel 2015» (tilfeldig rekkefølge):

1. Jan Erik Linderud – Elverum Rifleklubb (rifle)
2. Anders Dingstad – Askim Pistolklubb (pistol)
3. John Einar Sneland – Meløy Pistolklubb (pistol)
4. Anette B. Christensen – Åsane Pistolklubb (pistol)
5. Morten Elbert – Asker Skyteklubb (pistol)
6. Hans og Wenche Nyhus – Lyngsalpene Pistolklubb (pistol)
7. Svein Emil Andreassen – Grenland Pistolklubb (pistol)
8. Lars Bernhoft-Osa – Vestre Bærum SSL (rifle)
9. Arvid Brennset – Leikanger SSL (rifle)
10. Torbjørn Johnsen – Brønnøysund Pistolklubb (pistol)
11. Gunnar Fiksdal – Laksevåg SSL (rifle)
12. Ola Fosshaug – Numedal Sportsskyttere (rifle)
13. Ove Eugen Horgen – Bærum Pistolklubb (pistol)
14. Oddvar Hansen Bakkejord – Svolvær Pistolklubb (pistol)
15. Kjell Dønheim – Sartor SSL (rifle)