Jeppesen gir seg som landslagstrener

Anne Grethe Jeppesen gir seg som landslagstrener for rifleskytterne etter drøye to år i jobben.

– Vi har mottatt oppsigelse av treneravtalen fra Anne Grethe, og har tatt dette til etterretning. Beskjeden kom uventet, men skyldes uenighet om kontraktbetingelsene, sier leder av riflekomiteen i Norges Skytterforbund, Gyda Ellefsplass Olssen. Jeppesens kontrakt hadde i utgangspunktet en varighet ut 2016.

– Vårt fokus nå er å sørge for at dette ikke berører forberedelsene til EM, som starter allerede onsdag i neste uke i Ungarn. Magnus Wohlen trer inn som leder for riflelandslaget under mesterskapet, sier sportssjef Tor Idar Aune.

Magnus Wohlen er tidligere toppskytter og nåværende medlem av riflekomiteen i Norges Skytterforbund. Han har ved flere anledninger assistert landslagstreneren i store mesterskap og har god kjennskap til utøvergruppen.

– Vi har stor tillit til at Magnus vil løse denne utfordringen på en god måte. Utøverne er grundig orientert om situasjonen og sammen skal vi håndtere dette. Og så fort som mulig etter EM håper vi å presentere den nye landslagstreneren for riflelandslaget ut 2016. En trener som blant annet får ansvaret med å lose våre utøvere til og gjennom OL i Rio, sier Tor Idar Aune.

Anne Grethe Jeppesen tiltrådte som landslagstrener 1.januar 2014. Under hennes ledelse har Norge sikret seg tre kvoteplasser til OL i Rio.

– Vi takker Anne Grethe for jobben hun har gjort de siste to årene. Hun har vært en strukturert og god landslagstrener for rifleskytterne, og har lagt grunnlaget for vår satsing i OL-året 2016. Dette skal vi føre videre på best mulig måte, sier Gyda Ellefsplass Olssen.