EM luft i gang – 7.plass til Espen Nordsveen

EM luft i Ungarn ble innledet i dag, og i åpningsøvelsen, viltmål normalprogram for junior, ble det en flott 7.plass til 14 år gamle Espen Teppdalen Nordsveen fra Løten og Oslo Sportskyttere. I viltmål er det de 4 beste som går til finaleskyting og Espen var bare 10 poeng unna finalen. Med tanke på at konkurrentene er opptil 5 år eldre, er det en meget sterk prestasjon.

I luftpistol kvinner junior imponerte 16 år gamle Trude Johansen med 22.plass etter å ha avsluttet med sju 10’ere og 96 poeng på siste tiskuddserie. 370 poeng totalt var bare 6 poeng fra finaleplass. Thea Haarberg ble nummer 45 med 355 poeng og Sara Stamnestrø nummer 46 med 354 poeng, og i lagkonkurransen ble det dermed 10.plass til Norge.

I luftrifle menn ble Benjamin Karlsen best av de norske skytterne med 24.plass. Med 615,2 poeng var han 3,5 poeng fra finaleplass. Vegard Nordhagen fulgte rett bak på 27.plass med 614,7 poeng, mens Henrik Larsen med 612,5 poeng ble nr. 36. Lagmessig ble det 9.plass på de norske gutta.

Se resultatene hos SIUS.

Les mer om EM her.