EM-sølv til Malin!

Etter imponerende skyting i både kvalifisering og finale, kunne Malin Westerheim juble for sølv på 10 meter luftrifle under Europamesterskapet i ungarske Györ fredag kveld.

– Jeg er veldig glad og fornøyd. I kvalifiseringen jobbet jeg hardt hele veien gjennom, og i finalen tok jeg meg god tid og føler at jeg skjøt godt. Dette var herlig, sier Malin Westerheim.

I den TV2-sendte finalen tok Malin Westerheim tidlig ledelsen og skjøt til tider helt fantastisk. Mossejenta, som tok VM-bronse på halvmatchen i Granada i 2014, endte til slutt opp i en duell med serbiske Andrea Arsovic. Kun 0,3 poeng i favør Arsovic skilte de to skytterne før det siste skuddet. Der dunket den serbiske storskytteren inn 10,9 og avgjorde til sin fordel.

– Jeg er kjempefornøyd med EM-sølv. Det siste året har hatt både opp- og nedturer, men jeg har lagt ned mye arbeid og i det siste har alt klaffet, sier sølvmedaljevinneren.

Kun to norske kvinner har tidligere vunnet medalje i denne øvelsen i EM. Anne Grethe Jeppesen vant gull i 1981 og Hanne Vataker bronse i 1991. 25 år senere var det Malin Westerheims tur opp på pallen i EM for å motta sølv. Bronsen gikk til sveitsiske Petra Lustenberger.

– Jeg har vært avslappet og i veldig godt humør hele tiden i Ungarn og gledet meg til å skyte. I pausen var jeg rolig og fikk blant annet en lang og fin samtale med min britiske finalekonkurrent Jennifer MacIntosh. Det var først da jeg kom innpå finalearenaen jeg ble nervøs. Men jeg taklet det godt, sier Westerheim.

Tidligere på dagen ble Malin Westerheim nummer tre i kvalifiseringen med 417,5 poeng på de 40 skuddene med luftrifla. Debutanten Helene Vikøren ble nummer 55 og Sina Busk nummer 72. Dermed ble det ingen nye kvoteplasser til OL for de norske riflekvinnene, som blir stående med den ene kvoteplassen Westerheim sikret seg med sin VM-bronse.

Også pistolgutta har vært i ilden i dag, og konkurrert om de siste kvoteplassene til Rio-OL. Som så ofte før var Pål Hembre vår bestemann, og han kjempet lenge blant de 10-15 beste, etter 25 skudd var han helt oppe på en stipulert 3.plass. Men etterhvert ble det for mange niere og med 571 poeng endte han på 41. plass.

Morgan Bunes og Aslak Dueskar ble nr. 77 og 78 med hhv. 556 og 554 poeng.

I viltmål skjøt seniorene normalprogram i dag, og det ble 19.plass til Jan Kristian Larsson og 13. plass til Anneline Tangen.

Se alle EM-resultatene hos SIUS.