Finaleplass og OL-kvoteplass til Ole Magnus Bakken

Ole Magnus Bakken fra Stange gjennomførte en gnistrende 60-skudd på 10 meter luftrifle og ble nummer seks i kvalifiseringen på 625,7 poeng. Dermed sikret han Norge den fjerde kvoteplassen til Rio 2016. I den TV2-sendte  EM-finalen ble han nummer åtte.

– Jeg er ikke fornøyd med finalen, men må gå glede meg over prestasjonen i kvalifiseringen uansett, sa Ole Magnus Bakken etterpå. Bakken sikret Norge 4.plass i lagkonkurransen, sammen med Øyvind Solbrekken Flatla, som ble nummer 29 med 621,4 poeng og Odd Arne Brekne på 37.plass med 620,3 poeng.

– En meget sterk kvalifisering av Ole Magnus, og rifleguttas 4.plass på lag er verdt å legge merke til. Vi er nære en lagmedalje i en knallhard konkurranse i OL-året. Samtidig er kvoteplassen Ole Magnus sikret oss gull verdt. Vi har mange på det sterke riflelandslaget som vil til OL, nå er det enda en plass å kjempe om. Så får vi se til sommeren hvem som får reise til de olympiske leker, sier sportssjef Tor Idar Aune.

På kvinnenes 10 meter luftpistol glimtet de tre norske deltagerne til innimellom, men det ble langt fra nok poeng til å sikre medaljer eller kvoteplass. Anne Mette Sæteren ble nummer 49, Ingeborg Gran nummer 58 og Aina Flørli nummer 67.

I mixed-konkurransen AIR 50 på luftrifle ble Norge, med Malin Westerheim og Øyvind Solbrekken Flatla, nummer 16. I AIR 50 på luftpistol ble Ingeborg Gran og Pål Hembre nummer 23.

Se EM-resultatene hos SIUS.