Ingen norsk suksess i v-cup-starten i Bangkok

De norske skytterne mestret på ingen måte de vanskelige vindforholdene og endte langt nede på lista under v-cupen på 50 meter 60 skudd liggende i Bangkok natt til lørdag.

Odd Arne Brekne ble beste nordmann nede på 29.plass med 612,7 poeng. Ole-Kristian Bryhn ble nummer 44 med 609,5 poeng og tredjemann i fredagens eliminering, Stian Bogar, ble nummer 45 med 609,2 poeng. Det var nøyaktig ti poeng svakere enn dagen før for Bogars del.

Torben Grimmel fra Danmark vant kvalifiseringen med hele 625,5 og var sammen med andremann Matthew Emmons over fem poeng foran resten av feltet. Finalegrensa gikk på 618,1 poeng denne gang. Til sammenligning var grensa over 623 poeng i alle fire WC-stevner i fjor, og det forteller det meste om utfordrende forhold. Men det må også løses hvis man skal prestere i dette gode selskapet, og det lyktes ikke de norske med lørdag.

På torsdagens luftrifle ble Ole-Kristian Bryhn noe overraskende beste norske skytter med 19.plass. VM-kongen fra 2014 benyttet nattens øvelse som oppvarming til de to 50-meterskonkurransene i Thailand og blander seg sjelden inn i verdenstoppen med luftrifle. Ole-Kristian Bryhn var 3,8 poeng bak finalegrensa etter å ha skutt 622,6 poeng på sine 60 skudd i kvalifiseringen. Odd Arne Brekne ble nummer 23 med 621,9 poeng og Are Hansen nummer 25 med 620,9 poeng.

Bryhn, Brekne og Hansen skyter den siste øvelsen i WC-stevnet i Bangkok på tirsdag. Da er det 50 meter helmatch. Bangkok-stevnet er det første av fire WC-stevner for rifleskytterne. Neste WC-stevne er prøve-OL i Rio i midten av april.

Se Bangkok-resultatene hos ISSF.