4.plass til Odd Arne Brekne i WC

Odd Arne Brekne skjøt sin beste helmatch i World Cup noensinne og ble nummer fire i finalen i Bangkok tidlig tirsdag morgen norsk tid.

Med 1160 poeng i kvalifiseringen snek Odd Arne Brekne seg videre til finalen som åttende og siste mann. Der tok han kommando fra første stund og ledet etter både de 15 første kneskuddene og etter de neste 15 skuddene på liggende. Han fortsatte like strålende i stående stilling helt til det sjette siste skuddet som ble 7,5 poeng. Plutselig ramlet han fra første til fjerdeplass.

– Jeg kom ut av balanse på det skuddet og kjente at det ble feil i det kula slapp av gårde. Men sånn er det. Skal du vinne i World Cup må du skyte bare gode skudd og det var jeg ikke god nok for i dag, sa Odd Arne Brekne etter endt skyting.

Sørlendingen var bare 0,2 poeng fra å kjempe videre om pallplassene da han ble eliminert ut som fjerde siste skytter i finalen. Til slutt var det Matthew Emmons fra USA som vant finalen foran ukrainske Serhiy Kulish fra Ukraina og Yifei Cao fra Kina.

– Jeg har aldri svettet så mye på en og samme dag og jobbet hardt hele veien. Selv om pallen glapp denne gang, så må jeg være fornøyd med både prestasjon og resultat, det ble en OK dag, sa en alltid nøktern Brekne. Han har aldri før vært i en finale i World Cup på helmatch, men har en fjerdeplass fra tidligere på 50 meter liggende. Det var i Maribor i 2014, da han også ble nummer 15 på helmatchen. Sammen med 15.plassen i Fort Benning i fjor, var dette hans beste resultater i World Cup i denne øvelsen før dagens fjerdeplass.

Ole-Kristian Bryhn ble nummer 12 med 1156 poeng i kvalifiseringen og Are Hansen nummer 20 med 1152 poeng.

Se resultatene fra Bangkok hos ISSF.