Verdensmester blir landslagstrener

Han var en av verdens beste skyttere i mange år og vant flere VM-gull. Nå tar Espen Berg-Knutsen over som landslagstrener for rifleskytterne fram til og med OL i Rio.

– Det er en ære å få lov til å lede dette riflelandslaget. En fantastisk gjeng med utøvere som legger ned et enormt treningsarbeid for å konkurrere med de beste i verden. Jeg håper å bidra til å gjøre prestasjonene enda bedre ved å legge maksimalt til rette og bruke av min erfaring.

Espen Berg-Knutsen er i dag forskningssjef på FFI, Forsvarets Forskningsinsititutt på Kjeller. Han vil fortsatt jobbe delvis på FFI samtidig som oppgavene skal løses som landslagstrener. Berg-Knutsen har totalt 29 mesterskapsmedaljer fra EM og VM som skytter. Han har vunnet World Cup, to individuelle VM-gull og ett EM-gull, flere laggull, vært verdensrekordholder, deltatt i tre OL, har 20 års erfaring som utøver på landslag og var knyttet opp mot Olympiatoppen i ti av dem.

Leder for det norske militærlandslaget, Vidar Lindstad-Fossmo, går inn som assistenttrener med spesielt ansvar for våpen og ammunisjon. Lindstad-Fossmo har ledet det suksessrike militærlandslaget siden 1997 og har gjennom denne jobben bred erfaring med både utøverne på det sivile landslaget og ikke minst treningsrutiner og mesterskapsforberedelse.

– Jeg ser fram til å jobbe med Espen og utøverne på laget, og gleder meg voldsomt til det store arbeidet som gjenstår fram til OL i Rio. Allerede i dag reiser jeg til Sveits for testing av våpen og ammunisjon. Vi har ingen tid å miste, sier Lindstad-Fossmo.

Tidligere landslagstrener Anne Grethe Jeppesen sa opp sin stilling i starten av februar etter uenighet om kontraktsbetingelsene og forlot stillingen rett før EM startet i midten av februar. Siden da har det blitt jobbet intensivt for å få på plass ny trenerløsning i Norges Skytterforbund.

– Vi mener vi har funnet den beste trenerløsningen vi kunne tenkt oss nå i denne korte, men intensive perioden fram til Rio. Det vil gå slag i slag med trening, NM, World Cup og andre internasjonale konkurranser de neste månedene. Med sine brede erfaring vil Espen og Vidar bli viktige for våre utøvere i denne perioden, sier sportssjef Tor Idar Aune.

– Vi har fått to stødige trenere og gode organisatorer som vi er sikre på vil skape et sterkt felleskap i gruppa og motivere utøverne. Med sin mesterskapserfaring og vinnererfaring vil de spre trygghet. Espen og Vidar vet hva som må til for å skape gode prestasjoner og vi gleder oss til de neste månedene, sier Tor Idar Aune.