Bogar beste norske skytter i 50m liggende i Rio-WC

Hallingdølen Stian Bogar ble beste norske skytter i World Cup-stevnet i Rio på 50 meter liggende torsdag ettermiddag. Veteranen på det norske laget skjøt 621,5 poeng til en 25.plass og var 3,1 poeng fra finale.

Det ble ingen heldig generalprøve på Rio-OL for de norske herrene i dagens konkurranse. Odd Arne Brekne var tidelen dårligere enn Bogar og fikk 621,4 på en 26.plass. Ole-Kristian Bryhn skjøt svakt mot slutten og fikk 619,1 poeng på 41.plass. Best var den serbiske veteranen Stevan Pletikosic med 628,0 poeng og finalegrensa gikk på 624,6 poeng. I finalen var tyske Henri Junghaenel den beste, han tok en ganske overlegen seier foran australske Warren Potent med Pletikosic på tredjeplass.

– I dag er jeg veldig godt fornøyd med det aller meste, unntatt plasseringen. Jeg gjennomfører en god konkurranse og føler ikke at resultatet står i stil med det jeg gjorde, sa Stian Bogar etter å ha blitt nummer 25.

– Jeg er langt bak på resultatlisten, men føler det ikke sånn under skyting. Det fungerer faktisk ganske godt og jeg følte jeg fikk jobbet godt med hvert eneste skudd. At jeg ikke får bedre uttelling er akkurat nå vanskelig å forstå, sa Odd Arne Brekne rett etter skyting.

– Jeg sitter igjen med samme følelse som Odd Arne og Stian. Ting fungerer godt og jeg skjønner ikke hvorfor poengfangsten blir såpass beskjeden. Spesielt sisteserien på 100,9 poeng skjønner jeg veldig lite av, sa Ole-Kristian Bryhn.

Bryhn og Brekne skyter 50 meter helmatch til helgen sammen med Are Hansen i prøve-OL i Rio.

Resultater

World Cup 50 meter 60 skudd liggende, Rio
Kvalifisering
1 Stevan Pletikosic, SRB, 628,0

25 Stian Bogar, NOR, 621,5
26 Odd Arne Brekne, 621,4
41 Ole-Kristian Bryhn, NOR, 619,1

Finale
1. Henri Junghaenel, Tyskland
2. Warren Potent, Australia
3. Stevan Pletikosic, Serbia

Resultatservice fra Rio finner du hos ISSF.