Sterk 11.plass til Malin Westerheim i Rio

Malin Westerheim gjennomførte en ny sterk halvmatch og ble nummer 11 i dagens World Cup-konkurranse i Rio. I det som er prøve-OL for skytterne, lå hun lenge an til å komme blant de åtte som gikk til finale.

Malin Westerheim åpnet med 193 poeng på kne og fullt hus 200 poeng på liggende. Med 189 poeng på stående ble det totalt 582 poeng, bare to poeng fra finaleplass i Rio. I går var hun fjerde beste skytter i elimineringsrundene på denne OL-øvelsen og har vist at hun kjemper helt i verdenstoppen over to dager i varmen på OL-arenaen.

– Malin jobbet skikkelig bra gjennom alle serier både i dag og i går og viser høyt internasjonalt nivå på halvmatchen. Dette skal hun være godt fornøyd med, sa landslagstrener Espen Berg-Knutsen etter skyting.

Kroatiske Snjezana Peijcic var helt suveren på den innledende skytingen og satte ny verdensrekord med 594 poeng. Det var så varmt på standplass i Rio at Westerheim flere ganger måtte ta små pauser for å gjennomføre godt nok. Akkrediteringskortet ble brukt som vifte for å få litt avkjøling mellom skuddene.

Resultater

World Cup Rio, 50 meter halvmatch 3×20 skudd, kvinner
Kvalifisering
1. Snjezana Peicic, CRO, 594 poeng
11. Malin Westerheim, NOR, 582 poeng

Finalen skytes i ettermiddag, fra kl. 17.00, norsk tid. Se resultatene hos ISSF.