Are Hansen nummer 19 i helmatchen i Rio-WC

Heller ikke i siste øvelse i prøve-OL lyktes det for de norske rifleskytterne å nå finalen. På helmatchen søndag ble Are Hansen beste norske på 19.plass, fem poeng bak finalegrensa.

Både Hansen og Ole-Kristian Bryhn kjempet helt til de siste skuddene om en finaleplass på helmatchen i World Cup i Rio, som også har vært et prøve-OL for skytterne . Etter de totalt 80 skuddene i knestående og liggende stilling, lå begge godt an til å bli blant de åtte beste og dermed i finalen. For Are Hansen ble det litt tøft halvveis i stående, mens Bryhn skjøt ti niere på rappen helt til slutt og ramlet nedover på listene.

Hansen ble til slutt nummer 19 med 1167 poeng, Ole-Kristian Bryhn nummer 26 med 1164 poeng, mens Odd Arne Brekne stoppet på 1159 poeng og ble nummer 34. Brekne, som ble nummer fire på denne øvelsen i den første WC-runden i Bangkok, tapte helt fra starten av og var aldri skikkelig inne i kampen om finaleplass. Finalegrensa gikk på 1172 poeng denne gangen.

Sergey Kamenskiy fra Russland vant kvalifiseringen med 1182 poeng, mens kinesiske Zicheng Hui satte verdensrekord i finalen med 463,7 poeng og vant konkurransen foran Matthew Emmons fra USA og landsmannen Qinan Zhu.