Sterk norsk innsats i ISSF WC for junior

De norske gutta imponerte da ISSFs WC for junior i Suhl ble innledet søndag med 50m rifle 60 skudd liggende. Benjamin Karlsen skjøt 618,0 i kvalifiseringen og ble nr. 3, og Vegard Nordhagen fulgte på 5.plass med 617,1 poeng. Begge sikra seg dermed finaleplass, og det var på nippen at de ikke fikk selskap av Henrik Larsen som ble nr. 9 med 615,9 poeng. I lagkonkurransen ble dermed en klar norsk seier, 14,9 poeng foran Russland. (Bildet over er fra seierspallen.) I jenteklassen ble Jenny Vatne nr. 22 med 609,5 poeng

I finalen var Vegard Sveen Nordhagen best av de norske med 2.plass, og 17-åringen fra Elverum RK ga vinneren, Istvan Peni fra Ungarn, kamp til døren; etter 20 finaleskudd var avstanden mellom de to bare 0,1 poeng. Benjamin Karlsen fulgte opp med 6. plass.

I dagens 50m rifle halvmatch ble det 6.plass til Jenny Vatne etter at hun var blitt nr. 5 på den innledende skytingen. Hun starta ikke finalen så bra og lå på 7.plass etter knestående, på liggende var hun derimot best av alle og avanserte til 5.plass, men da det heller ikke ble full klaff på stående, ble Norstrand-jenta altså slått som nr. 3. I den innledende skytingen skjøt Jenny 578 poeng (195-196-187) og var 2 poeng bak de beste.

ISSF WC for junior er en serie stevner som ISSF har satt igang for å gi de yngre skytterne et konkurransetilbud på toppnivå utenom de årlige mesterskapene. I årets stevne i Suhl deltar fra Norge 4 rifleskyttere og 7 lerdueskyttere (fordelt på 2 i skeet og 5 i OL-trap).

Se konkurranseprogrammet i Suhl her og følg skytingen live her.

SUHL - MAY 1: (L-R) Silver medalist Vegard NORDHAGEN of Norway, Gold medalist Istvan PENI of Hungary and Bronze medalist Ludwig WASSMAN of Sweden pose with their medals after the 50m Rifle Prone Men Junior Finals at the Shooting Center Suhl during Day 1 of the ISSF Junior World Cup Rifle/Pistol/Shotgun on May 1, 2016 in Suhl, Germany. (Photo by Nicolo Zangirolami)

Seierspallen på 50m rifle 60 skudd i Suhl, f.v.  Vegard Nordhagen, Istvan Peni fra Ungarn og Ludwig Wassman fra Sverige. (Foto: Nicolo Zangirolami, ISSF)