Simon Kolstad Claussen i verdensklasse

Simon Kolstad Claussen skjøt resultater i verdensklasse og vant både helmatch og liggende under Europacupen på 300 meter rifleskyting i Århus.

Fredag ettermiddag avsluttet Simon Kolstad Claussen en helt vanvittig uke i Danmark med seier på 300 meter 60 skudd liggende i Europacupens første runde. Med 599 av 600 mulige poeng sikret han seg både individuell seier og seier i lagkon kurransen sammen med Harald Stenvaag og Ole-Kristian Bryhn.

Torsdag vant Kolstad Claussen 300 meter helmatch med 1187 poeng – åtte poeng over gjeldende verdensrekord og tidligere i uka skjøt han 595 poeng under elimineringen på 300 meter halvmatch standardgevær – seks poeng over verdensrekord – og ble nummer to i selve konkurransen. Simon Kolstad Claussen er 24 år gammel fra Setskog i Akershus. Han skyter for klubben Kisen MSL på Kløfta og vant Europacupen sammenlagt på 300 meter i 2015.

– Jeg er veldig fornøyd med alt. Dette er min beste uke på skytebanen noensinne og gir meg både ro og selvtillit. Det ligger mange treningstimer bak dette og det er fint å få bekreftelser på at jeg er på riktig vei, sier Simon Kolstad Claussen på telefon fra Danmark. Nå venter et par rolige dager på hytta på Hvaler med familien etter en hektisk uke.

– Simons resultater denne uka er i ypperste verdensklasse på 300 meter. Det er rett og slett fantastisk det han leverer i kamp med Europas aller beste skyttere i disse øvelsene, sier en imponert landslagstrener Espen Berg-Knutsen.

Simon Kolstad Claussen reiser neste uke til World Cup i München sammen med resten av det norske rifle- og pistollandslaget. Der skal han skyte OL-øvelsen 50 meter helmatch for aller første gang i World Cup.

– Simon er fortsatt ung og skal først og fremst til München for å lære og erfare enda mer. Vi håper han får tatt med seg den gode følelsen fra 300 meter-skytingen over på 50 meter, slik at han får prestert opp mot sitt beste også i World Cup, sier Berg-Knutsen.

Resultatene fra Danmark vi etterhvert være å finne her.