Stian Bogar

Stian Bogar nr. 4 i München!

Stian Bogar skjøt glimrende og ble nummer fire i tidenes World Cup-konkurranse på 50 meter liggende i München mandag.

– Jeg er veldig fornøyd med både gjennomføring og resultat i dag, selv om pallen glapp akkurat. Jeg har vel knapt skutt bedre noengang enn det jeg gjør i kvalifisering og finale i dag, sa Stian Bogar etter endt konkurranse.

I kvalifiseringen prikket Stian Bogar inn 10,9 poeng på det aller siste skuddet og snek seg inn finalen med 0,2 poengs margin etter 60 skudd på poengsummen 627,4 poeng. I finalen tok Bogar kommandoen fra start og gikk rett i ledelse. Det endte til slutt med 4.plass – tangering av hans beste World Cup fra London i 2012.

– Jeg måtte prestere i dag for å være for alvor med i OL-diskusjonen, så presset har vært der de siste dagene. Jeg har likevel holdt fokus på gjennomføring og skjøvet tankene til side for å kunne prestere mitt beste. Derfor føles det enormt godt nå etterpå. Dette var gøy, sa Stian Bogar.

– Stian er veldig god i dag. Han har vært utrolig presis i forberedelsene og var virkelig tilstede under dagens konkurranse. Både kvalifisering og finale er på høyt nivå. Når vi vet hvor hardt Stian har jobbet for dette, er det virkelig morsomt når det endelig klaffer for en skytter som mange ganger har hatt marginene mot seg, sa landslagstrener Espen Berg-Knutsen.

Ole-Kristian Bryhn var også nære finalen i dag med sine 626,4 poeng på 15.plass. Bryhn var bare poenget bak Bogar på den siste finaleplassen.

– Jeg fikk litt tynne tiere på slutten, men håpet i det lengste at dette skulle holde til finale da jeg var ferdig skutt. Denne gangen var finalegrensa tøff, men jeg må være fornøyd med både gjennomføring og prestasjon. Formen er på vei opp og det flyter godt på i dag, sa Ole-Kristian Bryhn.

Gårsdagens beste norske skytter i elimineringen, Odd Arne Brekne ble nummer 26 med 624,7 poeng i dagens konkurranse.

I silhuettpistol-konkurransen, som også ble avsluttet i dag, ble Pål Hembre beste nordmann med for han nok litt skuffende 572 poeng og 28. plass. Christian Johnsen ble nr. 35. med 569 poeng, og Johnny Jensen nr. 49 med 555 poeng.

Kvalifiseringen til 50m rifle halvmatch pågår nå, og Malin Westerheim har skudd fine 583 poeng og ble med det nr. 4 i sitt heat.

Se resultatene hos ISSF.