May Elisabeth Nordahl åtte i WC-finaledebut

Rifleskytteren May Elisabeth Nordahl overrasket de fleste da hun ble nummer åtte i World Cup på OL-øvelsen 50 meter halvmatch i München.

May Elisabeth Nordahl snek seg videre fra elimineringen på 50 meter halvmatch mandag og dagen etter var hun plutselig en av verdens beste. Med ett poengs margin kom hun inn blant de 70 som gikk videre til selve konkurransen. Tirsdag skjøt hun 583 poeng og ble nummer seks i kvalifiseringen. Det ga finaledebut for skytteren fra Nordstrand i Oslo.

– Jeg har hatt en fantastisk dag på skytebanen. Etter gårsdagens svake skyting fikk jeg rettet opp i en del ting og er veldig fornøyd med svarene jeg fikk i dag. Finale i World Cup her i München er stort for meg, jeg nøt hele opplevelsen, sa May Elisabeth Nordahl etter skyting.

I finalen tok hun ledelsen på de første kneskuddene, før det ble for mye poengtap på liggende. Finaledebutanten måtte forlate finalen som første skytter da elimineringen startet på de siste ståskuddene. Dermed 8.plass for Nordahl.

– Maya viser at vi har stor bredde i toppen på det norske riflelandslaget. En etter en melder seg på og kjemper om internasjonale topplasseringer. Veldig hyggelig at May Elisabeth lykkes, hun har jobbet målbevisst over lang tid for å nå dette nivået, sa landslagstrener Espen Berg-Knutsen.

Malin Westerheim avsluttet sin skyting i kvalifiseringen med fem niere i stående stilling. Bare en tier på de skuddene hadde gitt også henne finale i München. Med 582 poeng ble Westerheim nummer 12, mens Sina Busk ble nummer 44 med 576 poeng.

Se resultatene fra München her.