Westerheim og Bryhn innstilles til OL

Rifleskytterne Malin Westerheim og Ole-Kristian Bryhn innstilles av Norges Skytterforbund for deltagelse i OL i Rio. Innstillingen av de to siste rifleskytterne blir først offentliggjort 31.mai etter en uttaksskyting over to dager.

Det er Olympiatoppen som gjør det endelige uttaket til OL i Rio. Første uttaksrunde offentliggjøres mandag 30.mai. Det er klart at Norge kan sende tre herrer og en kvinne til OL etter at alle kvoteplasser er tildelt i skyting.

Norges Skytterforbund innstiller på at Malin Westerheim skal skyte begge de to rifleøvelsene for kvinner, 10 meter luftrifle og 50 meter halvmatch 3×20 skudd.

Ole-Kristian Bryhn innstilles i første omgang for deltakelse på 50 meter 60 skudd liggende, men kan også bli tatt ut for skyting på 10 meter luftrifle og 50 meter helmatch 3×40 skudd. Dette og hvem som blir de to siste rifleskytterne i OL blir presentert tirsdag ettermiddag i neste uke.

Stian Bogar og Odd Arne Brekne er tatt ut til å skyte en uttaksskyting i øvelsen 50 meter 60 skudd liggende over to dager på Løvenskiold skytebane i Oslo. Det blir gjennomført ordinær konkurranse (60 skudd) og finale (20 skudd) begge dager. Sammenlagtvinner over to dager blir innstilt til OL. Etter denne uttaksskytingen blir også siste innstilte skytter offentliggjort.