Bryhn vant siste OL-uttak – innstilles i tre øvelser

Ole-Kristian Bryhn innstilles til å skyte tre OL-øvelser i Rio. Det ble klart etter at han vant uttaksskytingen på 10 meter luftrifle over Odd Arne Brekne med knapp margin tirsdag.

– Dette var artig. Nå gleder jeg meg til å skyte alle rifleøvelsene i Rio. Det er på 50 meter jeg har størst potensiale, men det har skjedd mirakler før i OL. Jeg kommer selvsagt til å gi alt jeg har også med luftrifla og så blir det i tillegg en god oppladning til helmatchen og liggendeskytingen, sa Ole-Kristian Bryhn.

Fra før er det kjent at Bryhn og Brekne er innstilt til OL på begge 50-metersøvelsene helmatch og liggende, og at Are Hansen er innstilt på 10 meter luftrifle. I dagens duell i Moss skulle det avgjøres hvem av de to som skal supplere Hansen på åpningsøvelsen i Rio. Odd Arne Brekne tok ledelsen med 0,1 poeng etter de 60 innledende skuddene, men Bryhn var best på de 20 finaleskuddene og vant til slutt med 0,3 poengs margin. Bryhn skjøt 622,5 og 204,7 til totalt 827,2 poeng, mens Brekne fikk anvist 622,6 og 204,3 til totalt 826,9 poeng.

– Det er tydelig at begge gutta ønsker å vinne denne uttaksskytingen. De gjør mye bra og ikke minst ble det spennende. Ole-Kristian er fortsatt best på 50 meter, men OL er OL, og målet er alltid å skyte midt i. Det blir interessant å se hvor god Bryhn vil være også på denne øvelsen i august, sa landslagstrener Espen Berg-Knutsen etter dagens skyting.

Olympiatoppen gjør det endelige uttaket av rifleskytterne til OL 19.juni. Dette er den komplette innstillingen fra Norges Skytterforbund til det uttaket:
Malin Westerheim, 10m luftrifle + 50m halvmatch 3×20
Are Hansen, 10m luftrifle
Ole-Kristian Bryhn, 10m luftrifle + 50m helmatch 3×40 + 50m liggende
Odd Arne Brekne, 50m helmatch 3×40 + 50m liggende