Norge med Europas beste juniorskyttere

Norge dominerte rifleskytingen under junior-EM i Tallinn, var på pallen i alle øvelser og dro hjem med hele sju medaljer – to av dem i gull.

Lørdag ble Jenny Tovseth Vatne, Jenny Stene og Regine Nesheim europamestre i lagkonkurransen på 50 meter halvmatch. I den individuelle finalen ble Tovseth Vatne nummer to og vant sin tredje medalje i mesterskapet. Onsdag ble hun europamester på 50 meter liggende.

Tidligere lørdag vant Henrik Larsen, Benjamin Tingsrud Karlsen og Vegard Nordhagen sølvmedalje i lagkonkurransen på 50 meter helmatch. Det var samme medalje som de tre vant i lagkonkurransen på 50 meter liggende onsdag. I den øvelsen var Benjamin Tingsrud Karlsen beste norske individuelt på 3.plass, mens det lørdag var Henrik Larsen som klatret opp på bronseplassen på helmatchen.

– Dett er et av de beste junior-EM norske rifleskyttere har gjennomført noen gang. Sterke prestasjoner hele veien og veldig gledelig at vi henter tre medaljer i lagkonkurransene – det viser styrke. Nå blir vår oppgave å gi disse skytterne et godt tilbud framover, slik at de kanskje kan utvikle seg til gode seniorskyttere også. De fortjener det tilbudet, ingen tvil, sier sportssjef Tor Idar Aune i Norges Skytterforbund.

Trude Johansen fra Mysen satte ny norsk juniorrekord og kom på en oppløftende 15.plass på 25 meter finpistol. 17-åringen fra Mysen sto dermed for den beste norske prestasjonen på pistol i junior-EM.

JrEM_ 2016_rifletroppen

Nederst f.v. Jenny Stene, Jenny Tovseth Vatne og Regine Nesheim. Øverst f.v. Landslagstrener rifle junior Arne Morten Nyfløt, Vegard Nordhagen, Benjamin Tingsrud Karlsen og Henrik Larsen.

Oppsummering EM junior skyting, Tallinn i Estland

Gull
Jenny Tovseth Vatne, 50 meter liggende
Lag, 50 meter halvmatch kvinner (Jenny Tovseth Vatne, Jenny Stene og Regine Nesheim)

Sølv
Jenny Tovseth Vatne, 50 meter halvmatch
Lag 50 meter liggende menn (Vegard Nordhagen, Benjamin Tingsrud Karlsen og Henrik Larsen)
Lag 50 meter helmatch menn (Vegard Nordhagen, Benjamin Tingsrud Karlsen og Henrik Larsen)

Bronse
Benjamin Tingsrud Karlsen, 50 meter liggende
Henrik Larsen, 50 meter helmatch