Are Hansen med 8.plass i World Cup

Rutinerte Are Hansen klinket til med strålende skyting i generalprøven til OL og ble nummer åtte på 10 meter luftrifle i World Cup i Baku tirsdag.

– Veldig artig. Jeg er fornøyd med alt, selv om det ikke klaffet i finalen. Det er lenge siden sist, sa en smilende Are Hansen etter skyting. Dette var hans tiende finale med luftrifla i World Cup, men forrrige gang var så langt tilbake som i 2012. Hansen er tidligere europamester i denne øvelsen fra 2008.

Are Hansen åpnet med 9,4 poeng på det første skuddet, men så banket han inn 59 tiere på rappen, karret seg til slutt inn på åttendeplass i kvalifiseringen med 626,2 poeng og var siste skytter som gikk til finalen. Poengsummen er hans beste noen gang i World Cup. I finalen ble han eliminert ut som første skytter og ble nummer åtte etter tre niere på de sju første skuddene.

– Uansett er dette perfekt timing i forhold til det som skjer i august. Nå fikk Are bevis på hvor god han er og kan bygge selvtillit fram til OL. Nivået i denne øvelsen har steget betydelig de siste årene internasjonalt, og det er imponerende at Are fikser finaleplass i dag. 599 poeng på heltall er rett og slett strålende, sa landslagstrener Espen Berg-Knutsen.

Ole-Kristian Bryhn ble diskvalifisert i dagens konkurranse. Våpenet ble ikke godkjent i etterkontrollen.

Resultater
WC i Baku, Aserbajdsjan 23. juni
Luftrifle menn
1. Filip Nepejchal, Tsjekkia
2. Hossein Bagheri, Iran
3. Sergey Richter, Israel
8. Are Hansen, Norge

Innledende skyting
1. Omer Akgun, Tyrkia 628,5
8. Are Hansen, Norge 626,2

Se resultatene hos ISSF.